Δήμος Πειραιά: Δωρεάν μεταφορά στα άτομα με κινητική αναπηρία.

0
106

Δωρεάν μεταφορά στα άτομα με κινητική αναπηρία, προσφέρει ο Δήμος Πειραιά με στόχο τη στήριξη και τη βελτίωση της καθημερινότητας των ατόμων με αναπηρία. Πρόκειται για το πρόγραμμα «Ήφαιστος», στο οποίο αποκλειστικά οι δημότες του Πειραιά, μπορούν να μετακινούνται με ειδικά διαμορφωμένα πουλμανάκια, εντός των γεωγραφικών ορίων του Δήμου Πειραιά, στο σχολείο, την εργασία, σε δημόσιες υπηρεσίες, επισκέψεις σε γιατρό κλπ. Σημειώνεται ότι τα άτομα με αναπηρία μπορούν να πηγαινοέρχονται στα ραντεβού τους και στις δουλειές τους, εντός του ωραρίου της υπηρεσίας: Δευτέρα έως Παρασκευή από τις 07:00 έως τις 15:30.

Το πρόγραμμα Ήφαιστος λειτουργεί στο Δήμο Πειραιά από τη Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικών Υπηρεσιών και τη Διεύθυνση Δημοτικής Συγκοινωνίας και είναι μια χρήσιμη υπηρεσία που αξίζει να τη μιμηθούν και άλλοι δήμοι της χώρας.

Η μεταφορά των ατόμων με κινητική αναπηρία γίνεται με την τήρηση όλων των απαραίτητων  μέτρων των αρμόδιων αρχών για την προστασία της υγείας και τον περιορισμό της διασποράς του COVID-19.

Ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Γιάννης Μώραλης, σε δήλωσή του, τόνισε πως οι  πρωτοβουλίες και οι δράσεις για την υποστήριξη των ατόμων με αναπηρία, αποτελούν ηθική υποχρέωση για τη Δημοτική Αρχή Πειραιά: «Το πρόγραμμα «Ήφαιστος» είναι μια από τις πιο σημαντικές υπηρεσίες του Δήμου μας, καθώς διευκολύνει τη μετακίνηση των ατόμων με κινητική αναπηρία μέσα στην πόλη στον χρόνο που επιθυμούν. Τα τελευταία 6 χρόνια είμαστε πάντα κοντά στα άτομα με αναπηρία  κάθε ηλικίας,  υλοποιώντας με διακριτικότητα και με σεβασμό, μια σειρά κοινωνικών δράσεων. Στόχος μας με αυτή τη σπουδαία κοινωνική υπηρεσία, είναι να  κάνουμε όσο μπορούμε καλύτερη την καθημερινότητα των ατόμων με αναπηρία. Ειδικά σε αυτή τη δύσκολη εποχή εξαιτίας της πανδημίας του κορωνοϊού, πρέπει να γίνονται ακόμα περισσότερες ενέργειες κοινωνικής αλληλεγγύης για τα άτομα με αναπηρία, κάτι που προσωπικά θεωρώ  πως είναι καθήκον μας».

Τι χρειάζεται για την ένταξη στο πρόγραμμα Ήφαιστος

Για την ένταξη στο πρόγραμμα και για ραντεβού οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθυνθούν στα τηλ.: 210 -4124000 και 214-4028129.

Τα απαιτούμενα δικαιολογητικά είναι τα εξής:

1.Αίτηση του δικαιούχου.

2.Ιατρική γνωμάτευση για το πρόβλημα υγείας του.

3.Έναν πρόσφατο λογαριασμό του δικαιούχου (ΔΕΗ-ΕΥΔΑΠ-ΤΗΛΕΦΩΝΟΥ).

4.Δύο  μικρές φωτογραφίες.