Δωρεά 100.000 ευρω της Boehringer Ingelheim Ελλάς στο Πυροσβεστικό Σώμα Ελλάδας

0
88

Η φαρμακευτική εταιρεία Boehringer Ingelheim Ελλάς με αίσθημα κατανόησης και ευαισθησίας στις δύσκολες ώρες που ακολουθούν την ανυπολόγιστη καταστροφή σε κάθε επίπεδο που προήλθε απο τις πρόσφατες πυρκαγιές, στέκεται δίπλα στην πολιτεία και ενισχύει τη δύναμη του πυροσβεστικού σώματος σε υλικοτεχνικό εξοπλισμό αντιπυρικού αγώνα με το ποσό των 100.000 ευρώ.

Το ποσό αυτό θα χρησιμοποιηθεί για την προμήθεια κατάλληλου πυροσβεστικού οχήματος.

O Πρόεδρος και Δ/νων Σύμβουλος της Εταιρείας κος Δημήτρης Αναγνωστάκης

Σε σχετική δήλωσή του, ο Πρόεδρος και Δ/νων Σύμβουλος της Εταιρείας κος Δημήτρης Αναγνωστάκης δήλωσε: «Είναι καθήκον μας να σταθούμε δίπλα στην πολιτεία στην προσπάθεια  πρόληψης και αντιμετώπισης της καταστροφής των δασών της χώρας μας. Η τεράστια οικολογική καταστροφή που βίωσε η Ελλάδα και η συνεπακόλουθη απώλεια ενός σημαντικού κεφαλαίου του Εθνικού μας πλούτου, με ανυπολόγιστες συνέπειες για τους ανθρώπους, τα ζώα και το περιβάλλον επιτάσσει την έμπρακτη στήριξή μας. Η Boehringer Ingelheim θέλοντας να συμβάλλει στην έμπρακτη στήριξη αποφάσισε να συνδράμει στον αγώνα για την ενίσχυση της αντιπυρικής προστασίας, στέλνοντας ένα μεγάλο ευχαριστώ στους ήρωες πυροσβέστες που με κίνδυνο της ζωής τους πάλεψαν για την καλύτερη προστασία μας. Η ενίσχυση του πυροσβεστικού σώματος είναι μια άμεση απόφαση της εταιρείας στην προσπάθεια της να συνδράμει στην πολιτεία και στην προστασία του φυσικού πλούτου της χώρας μας.»

Σχετικά με την Boehringer Ingelheim

Η Boehringer Ingelheim είναι ανεξάρτητη και οικογενειακή επιχείρηση από τη στιγμή της ίδρυσής της το 1885. Η εταιρεία είναι παγκοσμίως μια εκ των κορυφαίων φαρμακευτικών εταιρειών με γνώμονα την έρευνα, με περισσότερους από 51.000 εργαζόμενους οι οποίοι δημιουργούν αξία μέσω της καινοτομίας καθημερινά στους τρεις επιχειρηματικούς τομείς στους οποίους δραστηριοποιείται: Τα  φάρμακα για Ανθρώπινη χρήση, την Υγεία των Ζώων και την κατ’ ανάθεση παρασκευή Βιολογικών Φαρμακευτικών προϊόντων. Οι καθαρές πωλήσεις της Boehringer Ingelheim κατά το έτος 2019 ανήλθαν περίπου στα 19 δισεκατομμύρια ευρώ. Η σημαντική της επένδυση στην έρευνα και τεχνολογία ύψους περίπου 3,5 δισεκατομμυρίων ευρώ προωθεί την καινοτομία, επιτρέποντας τη δημιουργία φαρμάκων νέας γενιάς τα οποία σώζουν ζωές και βελτιώνουν την ποιότητα ζωής.