Δράση για δωρεάν εξετάσεις ελαστογραφίας ήπατος

0
227

Δωρεάν εξετάσεις ελαστογραφίας ήπατος μπορούν να πραγματοποιήσουν οι πολίτες που το επιθυμούν  μέσω της δράσης «Αξίζω να Γνωρίζω – Δήμος Αθηναίων». Το πρόγραμμα υλοποιούν ο Δήμος Αθηναίων , η Αντιδημαρχία Δημόσιας Υγείας και Δημοτικών Ιατρείων, η Εταιρεία Ανάπτυξης και Τουριστικής Προβολής Αθηνών (ΕΑΤΑ) Delevop Athens και ο Σύλλογος Ασθενών Ήπατος Ελλάδος «Προμηθέας»- HLPA “Prometheus”.

Σε αυτή την προσπάθεια συμμετέχουν εκπαιδευμένοι και πιστοποιημένοι εξεταστές από την εταιρεία Echosens. Οι δωρεάν εξετάσεις ελαστογραφίας ήπατος προσφέρονται καθημερινά από τις 09:00 έως τις 17:00 στην Λ. Αλεξάνδρας 213Β στον 3ο όροφο.

Στόχος της δράσης

Στόχος του προγράμματος είναι να μειωθεί το ποσοστό των ατόμων με ηπατικές παθήσεις, που είναι κοινωνικά ευάλωτα  κυρίως εξαιτίας της δυσχερής οικονομικής θέση τους.

Αυτό μπορεί να διασφαλιστεί διευκολύνοντας την πρόσβασή τους στο σύστημα υγείας και διασφαλίζοντας ότι όλοι οι πολίτες που κινδυνεύουν να νοσήσουν ή  έχουν ήδη προσβληθεί από ασθένειες του ήπατος, έχουν δικαίωμα σε έγκαιρη διάγνωση, σωστή ενημέρωση και κατάλληλη περίθαλψη.

Μόνο με  ραντεβού

Οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να έχουν κάνει πρώτα κράτηση θέσης στο τηλεφωνικό κέντρο του Συλλόγου «Προμηθέα» στο 211 0122102. Οι ασθενείς που επισκέπτονται το χώρο χωρίς ραντεβού δεν θα μπορούν να εξυπηρετηθούν.

Οι συμμετέχοντες στο πρόγραμμα θα έχουν ακόμη τη δυνατότητα να λάβουν πληροφορίες για τα σημαντικότερα ηπατικά νοσήματα χωρίς καμία οικονομική επιβάρυνση.

Μπορείτε να βρείτε περισσότερες πληροφορίες εδώ: https://helpa-prometheus.gr/…/axizo-na-gnorizo-dimos…/