ΕΔΔΥΠΠΥ-ΚΕΠ ΥΓΕΙΑΣ : «Παιδιά και Θάλασσα. Μέτρα πρόληψης και προστασίας»

0
87

Πνιγμοί, ατυχήματα και πρώτες βοήθειες για τα παιδιά, είναι τα θέματα που θα συζητηθούν στην εξαιρετικά ενδιαφέρουσα διαδικτυακή ημερίδα, με τίτλο :«Παιδιά και Θάλασσα. Μέτρα πρόληψης και προστασίας» που διοργανώνει το Ελληνικό Διαδημοτικό Δίκτυο Υγιών Πόλεων (ΕΔΔΥΠΠΥ) του ΠΟΥ και τα Κέντρα Πρόληψης για την Υγεία (ΚΕΠ Υγείας).

Ομιλητής στην  ημερίδα, που πραγματοποιείται τη Δευτέρα 28 Ιουνίου και ώρα 13.30, είναι  κ Αναστάσιος Χατζής, Παιδίατρος-Εντατικολόγος, τ. Συντονιστής -Διευθυντής ΜΕΘ Νοσοκομείου Παίδων Η ΑΓΙΑ ΣΟΦΙΑ, Μέλος ΔΣ Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών.

Η δράση θα μεταδίδεται ζωντανά μέσω της πλατφόρμας Zoom https://zoom.us/j/92178595345  και στο Facebook  του ΚΕΠ Υγείας Κεντρική Δομή (https://www.facebook.com/kentrikidomikepygeias

Η συμμετοχή είναι δωρεάν.  

Το ΕΔΔΥΠΠΥ

Tο Ελληνικό Διαδημοτικό Δίκτυο Υγιών Πόλεων του Π.Ο.Υ. (www.eddyppy.gr) έχει ως αποκλειστικό του σκοπό την Πρόληψη των Νοσημάτων, την Προαγωγή της Υγείας, τον Προσυμπτωματικό Έλεγχο των πληθυσμιακών ομάδων υψηλού κινδύνου και γενικότερα την προώθηση ολοκληρωμένων Πολιτικών και Δράσεων στο πεδίο της Δημόσιας Υγείας.

Δραστηριοποιείται κυρίως στους τομείς της Υγειονομικής Ενημέρωσης, της Προστασίας του Περιβάλλοντος και της Προληπτικής Ιατρικής.

Σήμερα αριθμεί 235 ΟΤΑ Μέλη από όλες τις Περιφέρειες της χώρας και διοικείται από 13 μελές Δ.Σ. Αποτελεί τη συνένωση 3 Δικτύων: του Διαδημοτικού Δικτύου Υγείας & Κοινωνικής Αλληλεγγύης Ο.Τ.Α. που ιδρύθηκε το 2005, του Εθνικού Δικτύου Δήμων Προαγωγής Υγείας που ιδρύθηκε το 2007 και του Εθνικού Δικτύου Υγιών Πόλεων που ιδρύθηκε το 1994.

Σημαντική αναγνώριση για την πολυετή προσφορά του αποτελεί η πιστοποίησή του, τον Ιούνιο 2010, από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας ως ένα Εθνικής Εμβέλειας Δίκτυο Πόλεων που ακολουθεί τα κριτήρια και τη μεθοδολογία του Π.Ο.Υ.

Το Ελληνικό Δίκτυο Υγιών Πόλεων είναι το Δίκτυο των Δήμων της χώρας μας στον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας, έχει δεσμευθεί ότι θα προωθεί τη φιλοσοφία, τις αξίες και τις αρχές των Υγιών Πόλεων του Π.Ο.Υ. στους Δήμους μέλη του και για τον λόγο αυτό είναι ένα από τα 32 πιστοποιημένα Εθνικά Δίκτυα πόλεων του Π.Ο.Υ.

Το Ελληνικό Διαδημοτικό Δίκτυο Υγιών Πόλεων βρίσκεται εδώ ακριβώς για να συνδράμει τις Δημοτικές Αρχές στις προτεραιότητες και στην υλοποίηση προγραμμάτων και δράσεων που επιδιώκουν τη βελτίωση της υγείας του πληθυσμού τους.