ΕΚΕΑ: Διήμερη Εθελοντική Αιμοδοσία στο Μετρό Συντάγματος 31η Αυγούστου-1η Σεπτέμβριου

0
307

Επιστρέφοντας από τις φετινές καλοκαιρινές μας διακοπές, έχοντας ανανεωμένη διάθεση και «γεμάτες μπαταρίες» για τη νέα σεζόν, δεν ξεχνάμε να δώσουμε αίμα σε εκείνους που το χρειάζονται στα χειρουργεία, στους πολυμεταγγιζόμενους, τους ασθενείς με μεσογειακή αναιμία. Το Εθνικό Κέντρο Αιμοδοσίας παραμένοντας πιστό στο στόχο του, να μην αφήσει καμία ζωή να κινδυνέψει εξαιτίας ελλείψεων αίματος, συνεχίζει τη διοργάνωση εξορμήσεων εθελοντικής αιμοδοσίας σε χώρους εκτός νοσοκομείων, ευχάριστους και κεντρικούς, που διευκολύνουν την προσέλευση των εθελοντών αιμοδοτών όλων των ηλικιών.

Ειδικότερα από τη στιγμή που διανύουμε μια πολύ κρίσιμη για την αιμοδοσία περίοδο, όπου οι θερινές διακοπές αλλά και η εμφάνιση της νέας παραλλαγής του SARS-CoV-2, έχουν μειώσει την προσέλευση των αιμοδοτών στις υπηρεσίες αιμοδοσίας, απαιτείται η συστράτευση όλων προκειμένου να διασφαλιστεί η υγεία των ευάλωτων συνανθρώπων μας που χρειάζεται να μεταγγιστούν.

Για τους λόγους αυτούς, το ΕΚΕΑ σε συνεργασία με τη ΣΤΑΣΥ, διοργανώνουν διήμερη Εθελοντική Αιμοδοσία που θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 31/8 (10.00πμ-15.00μμ) και την Πέμπτη 1 Σεπτεμβρίου (15.00μμ-20.00μμ), στην Αίθουσα Πολλαπλών Χρήσεων του ΜΕΤΡΟ Συντάγματος, και καλούν νέους και παλιούς εθελοντές αιμοδότες  να ανταποκριθούν σε ένα νέο κάλεσμα «ζωής» και προσφοράς σε μια κρίσιμη περίοδο.

Οι εθελοντές αιμοδότες που έχουν λάβει μέρος στο Εθνικό Πρόγραμμα Εμβολισμών μπορούν να αιμοδοτήσουν εφόσον αισθάνονται καλά, ενώ στην περίπτωση που μετά τον εμβολιασμό παρουσιαστούν τυχόν αντιδράσεις, μπορούν να προσφέρουν αίμα 7 ημέρες μετά την πάροδο των συμπτωμάτων.

Για τη διεξαγωγή της αιμοδοσίας θα ληφθούν όλα τα προβλεπόμενα μέτρα:

-Θερμομέτρηση κατά την είσοδο

-χορήγηση του απαραίτητου εξοπλισμού ατομικής προστασίας (μάσκες, γάντια, αντισηπτικό)

-αποστείρωση στις καρέκλες αιμοδοσίας

-τήρηση των αποστάσεων

-τηλεφωνικά ραντεβού, προκειμένου να αποφευχθούν φαινόμενα συγχρωτισμού.

Για ραντεβού μπορείτε να επικοινωνείτε στο τηλέφωνα 2132146726 (από 24/8,  καθημερινές 8.30πμ-14.30μμ).

Για να δώσεις αίμα χρειάζεται:

-Να είσαι 18-65 ετών

-Να έχεις πάρει ένα ελαφρύ γεύμα πριν την αιμοδοσία

-Να έχεις κοιμηθεί τουλάχιστον 5 ώρες

-Εάν έχεις κάνει τατουάζ ή piercing να έχουν παρέλθει 4 μήνες

Αν έχουν περάσει 3 ή 4 (για τις γυναίκες) μήνες από την τελευταία φορά που πρόσφερες αίμα, ή αν σκέφτεσαι να δώσεις αίμα για πρώτη φορά, η #αιμοδοσίαΣύνταγμα είναι η καλύτερη ευκαιρία για να κάνεις το βήμα της εθελοντικής αιμοδοσίας!