Έκκληση του Γ.Ν. Βέροιας για αίμα στα νοσοκομεία της χώρας!

0
226

Στο πόλεμο τα νοσοκομεία έχουν πάντα αυξημένες ανάγκες για αίμα και όπως όλοι γνωρίζουμε ο σημερινός άτυπος πόλεμος που αντιμετωπίζουμε με την πανδημία του κορωνοϊού, δεν αποτελεί εξαίρεση. Εκτός από τους ασθενείς με κορωνοϊό όμως, που έχουν πλημμυρήσει τα νοσοκομεία μας, εξακολουθούν να υπάρχουν τα θύματα από τα τροχαία ατυχήματα, οι χρόνιοι μεταγγιζόμενοι όπως οι ασθενείς με Μεσογειακή Αναιμία, οι καρδιοπαθείς, οι καρκινοπαθείς και όσοι χρειάζονται υποβληθούν σε χειρουργείο κλπ. Το αίμα, λοιπόν, σήμερα είναι αναγκαίο όσο ποτέ, γι΄αυτό και οι αιμοδότες χρειάζεται να σπεύσουν στα νοσοκομεία αλλά και στις εθελοντικές αιμοδοσίες που πραγματοποιούνται εκτός νοσοκομείων όπως π.χ σε δήμους, για να αιμοδοτήσουν και να βοηθήσουν χιλιάδες συνάνθρωπους μας που το έχουν άμεση ανάγκη.

Με στόχο λοιπόν να ευαισθητοποιήσει τους πολίτες, το τμήμα Αιμοδοσίας του Γενικού Νοσοκομείου Βέροιας έκανε το παρακάτω απλό, όμορφο και σύντομο βίντεο διάρκειας μόνο 4 λεπτών, στο οποίο προτρέπει άνδρες και γυναίκες να γίνουν  αιμοδότες τώρα που υπάρχουν τεράστιες ελλείψεις και οι ανάγκες είναι ιδιαίτερα αυξημένες.

Επίσης οι γιατροί στο βίντεο δίνουν χρήσιμες πληροφορίες σχετικά με την αιμοδοσία όπως ποιος μπορεί να δώσει αίμα, να έχει φάει καλά το πρωί πριν την αιμοδοσία, να αποφύγει τη λήψη φαρμάκων, αλλά και τεχνικές πληροφορίες σχετικά με το πως γίνεται η διαδικασία και πόσο διαρκεί, τι προετοιμασία χρειάζεται. Όλα αυτά και άλλα πολλά αναφέρονται από τους γιατρούς του Τμήματος Αιμοδοσίας του νοσοκομείου της Βέροιας στο χρήσιμο βίντεο που ακολουθεί:  https://www.youtube.com/watch?v=IMlvPhmiUwQ&fbclid=IwAR249v6nnEyTBzR6MuLmBbfkgdQLrwguSxVmoJdpejHR19-wSBEQE4IiNcg