Με «μαϊμού τεστ Covid-19» έμπαιναν από την Αλβανία στην Ελλάδα!

0
229

Την  απόφαση της Ελληνικής κυβέρνησης να κλείσει τα  σύνορα με την Αλβανία, από τον συνοριακό σταθμό της Κρυσταλοπηγής, φαίνεται ότι προκάλεσε το δημοσίευμα του αλβανικού Top Channel, που αποκάλυψε ότι εκδίδονταν πλαστά πιστοποιητικά για τεστ κορωνοϊού, στους Αλβανούς που έρχονταν στη χώρα μας.

Σύμφωνα με το  www.echedoros–a.gr, κατόπιν της αποκάλυψης του παράνομου εμπορίου πλαστών τεστ τα μέτρα έγιναν πιο αυστηρά και πλέον οι κάτοικοι της Αλβανίας θα εισέρχονται στην Ελλάδα από τον συνοριακό σταθμό στην Κακαβιά, όπου  γίνεται συστηματικός επανέλεγχος.

Πληροφορίες έφθασαν στις ελληνικές υπηρεσίες ασφαλείας, ότι τα πλαστά πιστοποιητικά διοχέτευαν εργαστήρια από την περιοχή της Κορυτσάς, παραποιώντας τις απαντήσεις των αρνητικών δοκιμών του COVID-19 PCR.

Μάλιστα σε συλλήψεις που έγιναν εντός της χώρας μας προέκυψε η εμπλοκή ταξιδιωτικού γραφείου στην Κορυτσά, ενώ ενδεχομένως εμπλέκονται Αλβανοί αστυνομικοί που υπηρετούσαν στα σύνορα της Κρυσταλοπηγής.

Την έλλειψη ομάδας γιατρών για τη διενέργεια rapid test στη διέλευση των συνόρων φαίνεται πως  εκμεταλλεύτηκε το κύκλωμα των πλαστών τεστ, μετατρέποντας τα ελληνοαλβανικά σύνορα σε εστία υπερμετάδοσης του κορωνοϊού στη Βόρεια Ελλάδα,  όπως προκύπτει από την ελληνική υπηρεσία πληροφοριών.

Σημειώνεται ότι οι πόλεις της Βόρειας Ελλάδας αλλά και νοτιότερα ως και τη Λάρισα, είναι στο κόκκινο ενώ από τη Φθιώτιδα και κάτω η κατάσταση φαίνεται να είναι περισσότερο διαχειρίσιμη. Ενδεικτικά αναφέρουμε ότι χθες είχαμε 3227 κρούσματα και οι πόλεις με τα περισσότερες λοιμώξεις Covid-19 ήταν η Θεσσαλονίκη με 774 , η Αττική με 646, οι Σέρρες με 156, η Λάρισα με 155, η Πέλλα με 149, η Δράμα με 112 και η Πιερία με 103.