ΕΛΙΖΑ 10454: Συμβουλευτική Γραμμή βοήθειας για την παιδική κακοποίηση-παραμέληση

0
604

Βρίσκεστε κοντά σε ένα παιδί που νιώθετε ότι κινδυνεύει; Υποψιάζεστε ότι παραμελείται ή κακοποιείται; Χρειάζεστε συμβουλή, ενδυνάμωση, καθοδήγηση; Εάν θέλετε να μάθετε τι πρέπει να κάνετε μπορείτε πλέον να καλείται τη συμβουλευτική ΓΡΑΜΜΗ ΕΛΙΖΑ 10454, όπου ειδικοί θα σας βοηθήσουν ώστε να  προστατεύσετε το παιδί δίπλα σας και να καλέσετε βοήθεια.
Ιατροί, εκπαιδευτικοί, προπονητές, babysitters, εργαζόμενοι διαφόρων ειδικοτήτων, όπως ομαδάρχες σε κατασκηνώσεις, που βρίσκονται κοντά σε παιδιά, μπορούν να καλέσουν τη Γραμμή ΕΛΙΖΑ 10454, αν υποψιάζονται πως ένα παιδί κακοποιείται.
Οι επαγγελματίες της ΓΡΑΜΜΗΣ ΕΛΙΖΑ 1045, παρέχουν βασικές κατευθυντήριες αρχές, σχετικά με ειδικά προβλεπόμενες διαδικασίες σύμφωνα με το νόμο, για ειδικές κατηγορίες επαγγελματιών, όπως για παράδειγμα, ο ρόλος του εκπαιδευτικού σε σχέση με το Ν. 3500/2006 για την ενδοοικογενειακή βία, κ.ά., αποσαφηνίζοντας έτσι και την «υποχρεωτικότητα» των αναφορών σε ορισμένες περιπτώσεις.
Η γραμμή λειτουργεί από την 1η Ιουλίου, Δευτέρα έως Παρασκευή 10.00-20.00 το βράδυ. Παράλληλα μπορείτε να στείλετε  mail στην ηλεκτρονική διεύθυνση  10454@eliza.org.gr.
Το ΕΛΙΖΑ από το 2016, έχει επενδύσει στην εκπαίδευση πολλών επαγγελματιών που βρίσκονται καθημερινά στην πρώτη γραμμή προστασίας των παιδιών, μέσα από εθνικά προγράμματα επιμόρφωσης για την έγκαιρη αναγνώριση και την κατάλληλη διαχείριση περιστατικών κακοποίησης.
Η συμβουλευτική Γραμμή 10454  αποτελεί φυσική συνέχεια της προσπάθειας του ΕΛΙΖΑ να ευαισθητοποιήσει και να κινητοποιήσει ανθρώπους που βρίσκονται κοντά σε παιδιά, ώστε τα περιστατικά να προλαμβάνονται έγκαιρα και έγκυρα.
Η Γραμμή ΕΛΙΖΑ 104 54, δημιουργήθηκε και λειτουργεί με την πολύτιμη χορηγία του χρυσού χορηγού «ΔΕΗ» και του μεγάλου χορηγού «The Hellenic Initiative», καθώς και με τη συμβολή του υποστηρικτή «COSMOTE».


Η Μαρίνα Καρέλλα, Πρόεδρος του Δ.Σ. ΕΛΙΖΑ αναφέρει: «Η ΓΡΑΜΜΗ ΕΛΙΖΑ 10454 προέκυψε ως φυσικό ακόλουθο του στόχου μας, που δεν είναι άλλος από την πρόληψη της κακοποίησης του παιδιού και την πρώιμη παρέμβαση, ούτως ώστε το παιδί, όσο το δυνατόν πιο σύντομα, να απαλλαγεί από την κακοποίηση και να αναπτυχθεί χωρίς τραύματα. Οι χειριστές της ΓΡΑΜΜΗΣ, με ενσυναίσθηση, εμπειρία και γνώσεις, θα προσφέρουν την απαραίτητη καθοδήγηση στους καλούντες που ανησυχούν για ένα παιδί που πιθανόν να κακοποιείται ή να παραμελείται και θα τους οδηγούν με ψυχραιμία, στο επόμενο βήμα, σε όφελος του παιδιού».
Η Σοφία Δήμτσα Διευθύντρια Εταιρικών Σχέσεων & Επικοινωνίας της ΔΕΗ δηλώνει: « Η ΔΕΗ μέσω της δράσης «Ένα με το παιδί /Ένα με το μέλλον», που έτρεξε για 2η χρονιά, συνεχίζει να στηρίζει το ΕΛΙΖΑ βοηθώντας να τεθεί σε λειτουργία η συμβουλευτική γραμμή για θέματα κακοποίησης 104 54. Από την πλευρά μας, ευχόμαστε το έργο σας να συνεχιστεί απρόσκοπτα και το ανθρωπιστικό σας όραμα να ενισχύεται και να δυναμώνει μέρα με τη μέρα».
H Σταυρούλα Αγγελοπούλου, Διευθύντρια Βιώσιμης Ανάπτυξης και Εταιρικής Υπευθυνότητας Ομίλου ΟΤΕ σημειώνει: «Στην COSMOTE στεκόμαστε δίπλα στο ΕΛΙΖΑ τα τελευταία επτά χρόνια στηρίζοντας τον πολύτιμο αγώνα του για ευαισθητοποίηση και επαγρύπνηση των παιδιών, των εκπαιδευτικών και των γονέων σε θέματα σεξουαλικής κακοποίησης».

Δείτε το σποτ της Γραμμής ΕΛΙΖΑ 10454: https://youtu.be/aK6pAl4JnrI