Ελληνική Οδοντιατρική Ομοσπονδία: Βραβείο για την «Καλύτερη Επικοινωνιακή Καμπάνια»

0
598

Το βραβείο στην κατηγορία «Καλύτερη Επικοινωνιακή Καμπάνια» για την Παγκόσμια Ημέρα Στοματικής Υγείας 2020, κέρδισε η Ελληνική Οδοντιατρική Ομοσπονδία (ΕΟΟ) από την Παγκόσμια Οδοντιατρική Ομοσπονδία. Η διεθνής Ομοσπονδία συνεχάρη το Δ.Σ της ΕΟΟ για τις δράσεις της που στόχο είχαν την ευαισθητοποίηση του Ελληνικού πληθυσμού και την προαγωγή της Στοματικής Υγείας των πολιτών.

Όπως αναφέρει ο Πρόεδρος της Ελληνικής Οδοντιατρικής Ομοσπονδίας Αθανάσιος Δεβλιώτης, η ΕOO ενθάρρυνε φέτος τους πολίτες να δώσουν μία υπόσχεση. Την υπόσχεση ότι θα ενδιαφερθούν για τη στοματική τους υγεία, ξεκινώντας από μία απλή επίσκεψη στον οδοντίατρο! «Θέλουμε όλοι οι πολίτες να βρουν χρόνο για τον οδοντίατρό τους και Να διατηρούν υγιές το στόμα τους όπως και το σώμα τους» τονίζει ο κ. Δεβλιώτης.

Από την πλευρά της η Γενική Γραμματέας της ΕΟΟ Μαρία Μενενάκου σημειώνει ότι λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού, αναβλήθηκαν κάποιες δράσεις της Ομοσπονδίας, ωστόσο, εισακούστηκαν στο κοινό τα τρία μηνύματα της ΕΟΟ με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Στοματικής Υγείας:

Υπάρχει άρρηκτη σχέση της στοματικής υγείας με την γενική υγεία και την ευζωία του ατόμου.

Το σημαντικότερο μέτρο πρόληψης είναι η καλή στοματική υγιεινή.

Η ετήσια επίσκεψη στον οδοντίατρο περιλαμβάνει την πρόληψη, την έγκαιρη διάγνωση και την θεραπεία των οστών του στόματος αλλά και γενικών νόσων με στοματικές εκδηλώσεις. Είναι αναπόσπαστο κομμάτι του ετήσιου ιατρικού προληπτικού ελέγχου όλων μας!

Σημειώνεται πως η ΕΟΟ, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Στοματικής Υγείας (ΠΗΣΥ), διοργάνωσε συνέντευξη τύπου, πρόβαλε τα μηνύματα της ΠΗΣΥ στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, σχεδίασε αφίσες, δημιούργησε video, διοργάνωσε διαγωνισμό φωτογραφίας με θέμα «Στην Ελλάδα έχουμε χίλιους λόγους να χαμογελάμε. Ας φροντίσουμε μαζί το χαμόγελό σου», καθώς και την προβολή 3D projection mapping του λογότυπου της Παγκόσμιας Ημέρας Στοματικής Υγείας στο κτίριο της Βουλής και πολλές ακόμη δράσεις που αναβλήθηκαν λόγω της πανδημίας και θα λάβουν χώρα προσεχώς.

Η εκστρατεία καθώς και οι δράσεις για την 20 Μαρτίου-Παγκόσμια Ημέρα Στοματικής Υγείας 2020 της ΕΟΟ, είχαν την Αρωγή και Στήριξη του Υπουργείου Υγείας.