«Εμβολιαζόμαστε – Νοιαζόμαστε για να μείνουν τα σχολεία ανοιχτά»

0
727

Είχατε ποτέ σκεφτεί ότι η επιστροφή των παιδιών στα θρανία εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από τον εμβολιασμό των μεγάλων; Θέλοντας να περάσει το μήνυμα αυτό, το Φόρουμ Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Ιατρικής προχώρησε στη δημιουργία ενός τηλεοπτικού σποτ που απευθύνεται στους ενήλικες που δεν έχουν ακόμα εμβολιαστεί και νοιάζονται για τα παιδιά.

Στο τηλεοπτικό σποτ, το εμβόλιο κατά του COVID-19 είναι πολλά περισσότερα από ένα απλό εμβόλιο: είναι το μάθημα των παιδιών στο σχολείο, είναι οι αθλητικές τους δραστηριότητες, ακόμα και οι σχολικές τους εκδρομές!

Η καμπάνια ενημέρωσης παρακινεί τους ενήλικες να εμβολιαστούν, όχι μόνο για την προστασία της δικής τους υγείας, αλλά και για την προστασία της ψυχικής, συναισθηματικής και σωματικής υγείας και ευημερίας των παιδιών, η οποία έχει διαταραχθεί στα χρόνια της πανδημίας. Παρακινεί τους ενήλικες, και ιδιαίτερα όσους έρχονται σε επαφή με τα παιδιά, γονείς, παππούδες, γιαγιάδες, εκπαιδευτικούς, να εμβολιαστούν και να συμβάλλουν στην αύξηση της συλλογικής ανοσίας στην οικογένεια και στην κοινότητα.

Με αυτό τον τρόπο προστατεύουν τα παιδιά, ιδιαίτερα όσα δεν μπορούν ακόμα να εμβολιαστούν, και τα στηρίζουν για να παραμείνουν στον φυσικό τους χώρο, το σχολείο. Ήρθε η στιγμή οι μεγάλοι να προστατεύσουν τα παιδιά, όπως έκαναν πάντα.

Επίσης, στοχεύοντας στην ευαισθητοποίηση των φοιτητών, το Φόρουμ Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Ιατρικής, δημιούργησε μια δεύτερη καμπάνια, η οποία «τρέχει» στα κοινωνικά δίκτυα.

Με αισιόδοξα μηνύματα, όπως «Εμβολιάστηκα. Φοιτητική ζωή σου’ ρχομαι!» ή «Εμβόλιο, το καλύτερο πάσο!», οι φοιτητές παρακινούνται να εμβολιαστούν, ώστε να επιστρέψουν, δια ζώσης, στα πανεπιστημιακά έδρανα και τη φυσιολογική φοιτητική τους ζωή.

Η καμπάνια θα τρέξει επίσης, με τη μορφή stickers, και σε άλλες ψηφιακές εφαρμογές.

Για να δείτε το τηλεοπτικό σποτ επισκεφθείτε: To link: https://youtu.be/pkFKWsAwtEE

Το site του Φόρουμ: https://www.phforum.gr

Το Facebook του Φόρουμ: https://www.facebook.com/Φόρουμ-Δημόσιας-ΥγείαςΚοινωνικής-Ιατρικής- 104184365371220/?ref=pages_you_manage