Διαδικτυακή ημερίδα: “Βιο-Ομοειδή Φάρμακα και Βιολογικοί Παράγοντες”

0
170

O Σύλλογος Καρκινοπαθών – Εθελοντών – Φίλων – Ιατρών Κ.Ε.Φ.Ι. Αθηνών διοργανώνει διαδικτυακή επιστημονική ημερίδα με τίτλο: «Βιο-ομοειδή φάρμακα & βιολογικοί παράγοντες» η οποία θα  πραγματοποιηθεί διαδικτυακά τη Δευτέρα 19 Απριλίου 2021 και ώρα 17:00-19:30 και θα μεταδοθεί ζωντανά (livestreaming) μέσω της σελίδας του Συλλόγου στο Facebook, www.facebook.com/skkephi.

Οι θεατές θα έχουν τη δυνατότητα μέσω του chat  να υποβάλουν τα ερωτήματά τους στους ιατρούς, ώστε να απαντηθούν στο τέλος της εκδήλωσης. Σύνδεσμος εκδήλωσης:https://fb.me/e/4aBxoAwbg. Εγγραφές: https://tinyurl.com/bezvp2a8

Στόχος της εκδήλωσης είναι η ενημέρωση του κοινού για τα βιο-ομοειδή φάρμακα, τη σχέση τους με τα φάρμακα αναφοράς και τη διαφορά τους από τα γενόσημα φάρμακα, καθώς και τα οφέλη που μπορεί να προσφέρει η χρήση τους τόσο για τους ίδιους τους ασθενείς όσο και για το σύστημα υγείας.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί με την ευγενική υποστήριξη των εταιρειών Amgen, ΒΙΑΝΕΞ, FARAN.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

Προεδρείο: Βασίλης Μπαρμπούνης, Παθολόγος – Ογκολόγος

17:00-17:15 Ζωή Γραμματόγλου, Πρόεδρος Δ.Σ. Κ.Ε.Φ.Ι.: Χαιρετισμός

17:15- 17:30 Ελένη Γαλάνη, Παθολόγος – Ογκολόγος MD, PhD, Aν. Διευθύντρια Β’ Ογκολογικής Κλινικής Θεραπευτήριο Metropolitan:«Επιστημονικά δεδομένα που τεκμηριώνουν την αποτελεσματικότητα των βιοομοειδών στη θεραπεία του καρκίνου».

17:30-17:45 Όλγα Οικονόμου, Διευθύντρια Φαρμακοποιός ΕΣΥ, PharmD, MSc,PhD, Πρόεδρος ΠΕΣΠΑ: «Βιοομοειδή φάρμακα: πολιτικές υγείας, κόστος και προσβασιμότητα».

17:45 – 18:00 Δέσποινα Σανούδου, PhD, FACMG, Αναπληρώτρια Καθηγήτρια, Μονάδα Κλινικής Γονιδιωματικής & Φαρμακογονιδιωματικής, Δ’ Παθολογική Κλινική  – “Αττικόν” Νοσοκομείο, Ιατρική Σχολή Αθηνών: «Συνοδά διαγνωστικά τεστ για την εξατομικευμένη χρήση των βιολογικών φαρμάκων».

18:00 – 18:15 Χρήστος Λιονής, Καθηγητής Γενικής Ιατρικής και Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, Διευθυντής της Κλινικής Κοινωνικής και Οικογενειακής Ιατρικής, Ιατρική Σχολή Πανεπιστημίου Κρήτης: «Πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας και νέες θεραπείες».

18:15-18:30 Δημήτρης Τρυφωνόπουλος, Παθολόγος – Ογκολόγος, Επιμελητής Α’ Γ.Α.Ο.Ν.Α “Άγιος Σάββας” :«Εναλλαγή και αυτόματη υποκατάσταση φαρμάκων από τα βιο-ομοειδή».

18.30 – 19:00     Συζήτηση – συμπεράσματα.

Ο Σύλλογος Κ.Ε.Φ.Ι. ιδρύθηκε την άνοιξη του 2004 στην Αθήνα, με στόχο να προσφέρει συναισθηματική, ψυχολογική και κοινωνική υποστήριξη στους ογκολογικούς ασθενείς και τα μέλη των οικογενειών τους, καθώς και την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση της κοινωνίας σχετικά με τον καρκίνο. Παρέχει ατομικές και ομαδικές συνεδρίες ψυχολογικής υποστήριξης, διοργανώνει ομιλίες, επιστημονικές ημερίδες, δράσεις και εκδηλώσεις σχετικές με τον καρκίνο, ενώ ενημερώνει τους ογκολογικούς ασθενείς για τις κοινωνικές παροχές που δικαιούνται.