Ένας νεκρός, 24 νέα κρούσματα τα 18 στην Ξάνθη σε αυστηρή καραντίνα ο Εχίνος

0
178

Επιπλέον 24 νέα κρούσματα και ένας ακόμη θάνατος από Covid-19, ανακοινώθηκαν σήμερα από τον ΕΟΔΥ. Από αυτά, τα 18 είναι στην Ξάνθηδύο στη Ροδόπη και τέσσερα εισαγόμενα. Ο συνολικός αριθμός των θανάτων στη χώρα μας είναι 188  εκ των οποίων οι  58 είναι γυναίκες. Η διάμεση ηλικία των θανόντων ήταν τα 76 έτη και το 95,7% είχε κάποιο υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.

Μετά τα 24 νέα κρούσματα ο συνολικός αριθμός αυξάνεται σε 3.227, εκ των οποίων το 55% αφορά άνδρες. Από αυτά τα 703 σχετίζονται με ταξίδι από το εξωτερικό και 1.804 με ήδη γνωστό κρούσμα.

Επίσης 10 ασθενείς νοσηλεύονται διασωληνωμένοι και 117 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ.

Να σημειωθεί ότι το τελευταίο θύμα είναι μία γυναίκα 64 ετών, η οποία έπασχε από υποκείμενα νοσήματα. Όπως ανακοινώθηκε, η ασθενής προερχόταν από τον Εχίνο Ξάνθης και έπασχε από σακχαρώδη διαβήτη, γλαύκωμα και δυσλιπιδαιμία. Σημειώνεται πως η άτυχη 64χρονη είναι το πέμπτο θύμα από τον Εχίνο.

Η 64χρονη νοσηλευόταν από τις 8 Ιουνίου στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης, διασωληνωμένη. Μετά τον θάνατό της, χθες τα ξημερώματα, ο συνολικός αριθμός των νεκρών από κορωνοϊό ανέρχεται στους 188.

Σήμερα το πρωί, ανακοινώθηκε ότι μετά τα 73 νέα κρούσματα κορωνοϊού, από τις 11 Ιουνίου 2020 και τους θανάτους που καταγράφηκαν, το τελευταίο τριήμερο στην περιοχή, η κοινότητα Εχίνου του Δήμου Μύκης στην Ξάνθη μπαίνει σε αυστηρή καραντίνα. Η απόφαση αυτή ελήφθη ύστερα από ολονύκτια συνεδρίαση στο Θάλαμο Επιχειρήσεων της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας, υπό τον υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκο Χαρδαλιά και τον γενικό γραμματέα Πολιτικής Προστασίας, Βασίλειο Παπαγεωργίου. Οι αρμόδιοι αξιολόγησαν όλα τα δεδομένα και ανάλυσαν τα επιδημιολογικά φορτία των τελευταίων ημερών στην κοινότητα.

Ύστερα από σύσκεψη με τον καθηγητή Σωτήρη Τσιόδρα και την ομάδα των επιδημιολόγων του υπουργείου Υγείας ενεργοποιήθηκαν εκ νέου, με εντολή του κ. Χαρδαλιά, η αυστηρή καραντίνα και περιορισμός κατ’ οίκον όλων των κατοίκων του Εχίνου για την αποφυγή της διασποράς της νόσου.

Συγκεκριμένα αποφασίστηκε:

Απαγόρευση μετακίνησης κατοίκων που διαβιούν στην Κοινότητα Εχίνου εκτός των ορίων της και απαγόρευση κυκλοφορίας όλο το 24ωρο πλην μετάβασης τους σε καταστήματα τροφίμων(οπωροπωλεία, σουπερ-μάρκετ φούρνοι κλπ)  και φαρμακεία. Όλα τα άλλα εμπορικά καταστήματα είναι κλειστά.Υποχρεωτική χρήση μάσκας σε καταστήματα τροφίμων και φαρμακείο. Απαγόρευση μετακίνησης πολιτών προς και από την Κοινότητα Εχίνου, πλην οχημάτων τροφοδοσίας.

Απαγόρευση και αναστολή λειτουργίας λαϊκών αγορών και υπαίθριου εμπορίου. Τα περιοριστικά μέτρα τέθηκαν σε ισχύ από χθες έως τις 6 το πρωί της 25ης Ιουνίου οπότε και θα επανεκτιμηθεί η άρση ή η παράτασή της.