ΕΟΦ: Ανάκληση συμπληρωμάτων διατροφής

0
460

Ο ΕΟΦ εφιστά την προσοχή των καταναλωτών για εισαγόμενα συμπληρώματα διατροφής, τα οποία ανακαλεί. Ο οργανισμός προειδοποιεί ότι  περιέχουν τη φαρμακευτική δραστική ουσία δικλοφενάκη ένα μη στεροειδές αντιφλεγμονώδες φάρμακο.

Ύστερα από  ενημέρωση από την Αμερικάνικη Αρχή για την Ασφάλεια των Τροφίμων και των Φαρμάκων (FDA), ο Ελληνικός Οργανισμός Φαρμάκων καλεί τους καταναλωτές να μην αγοράζουν ή κάνουν χρήση των  συγκεκριμένων προϊόντων:

1.Artri Ajo King Reforzado con Ortiga y Omega 3 (αρ. παρτίδας: LTARTKNGOMG30220 & ημερομηνία λήξης 12/2025)
2. Ortiga mas Ajo Rey Reforzado con Omega3, 6 y 9 (αρ. παρτίδας: 040 19 & ημερομηνία λήξης 02/2025)
3. Artri King Reforzado con Ortiga y Omega 3 (αρ. παρτίδας: LTARTKNGOMG30720 & ημερομηνία λήξης 12/2026), τα οποία διακινούνται ως συμπληρώματα διατροφής, καθώς μετά από εργαστηριακή ανάλυση προέκυψε.

Τι είναι η  δικλοφενάκη

Πρόκειται για μη στεροειδές αντιφλεγμονώδες φάρμακο.  Η παρουσία της στα ανωτέρω προϊόντα τα καθιστά μη εγκεκριμένα φάρμακα, οπότε και ο ΕΟΦ τα ανακαλεί. Με δεδομένο ότι τα συγκεκριμένα προϊόντα, ενδεχομένως να έχουν διακινηθεί και στη χώρα μας μέσω διαδικτύου, οι καταναλωτές καλούνται σε επαγρύπνηση,  εφόσον περιέλθουν στην κατοχή τους τα συγκεκριμένα προϊόντα, να μην τα χρησιμοποιήσουν και να ενημερώσουν άμεσα τον ΕΟΦ.
Ο ΕΟΦ επισημαίνει  ότι η αγορά προϊόντων αρμοδιότητας τους από μη αξιόπιστα σημεία διάθεσης, όπως είναι το διαδίκτυο, μπορεί να θέσει σε σοβαρό κίνδυνο την υγεία του καταναλωτή.

ΠΗΓΗ: https://www.eof.gr/web/guest/home?p_p_id=62_INSTANCE_0seX&p_p_lifecycle=0&p_p_state=maximized&p_