ΕΟΠΥΥ για τραυματίες στα Τέμπη: Πλήρης κάλυψη νοσηλειών και αποκατάστασης σε Ελλάδα και εξωτερικό

0
267

Κάλυψη 100%  θα παρέχει ο ΕΟΠΥΥ στους τραυματίες και εγκαυματίες του δυστυχήματος στα Τέμπη για τις δαπάνες νοσηλείας και αποκατάστασης τους. Ο οργανισμός θα αναλάβει το κόστος για υλικά και υπηρεσίες, σε όλες τις δομές Δημοσίου και Ιδιωτικού τομέα.

Με νομοθετική ρύθμιση ο ΕΟΠΠΥ θα προσφέρει δωρεάν όλες τις υπηρεσίες καθώς και τα έξοδα μετάβασής τους σε δομές αποκατάστασης του εξωτερικού, χωρίς οποιαδήποτε συμμετοχή αυτών.

Αναλυτικά, η οικονομική κάλυψη όλων των εξόδων καθορίστηκε στις 27 Απριλίου με απόφαση του ΕΟΠΥΥ για την υλοποίηση της ανωτέρω Διάταξης. Ο στόχος είναι να ανακουφιστούν οικονομικά οι πληγέντες, έχοντας διασφαλίσει όλες τις απαραίτητες για την ανάρρωση και αποκατάστασή τους υπηρεσίες-παροχές  μέσα από το δίκτυο των συμβεβλημένων παρόχων του.
Ο  ΕΟΠΥΥ ορίστηκε ως ο εκτελών την επεξεργασία του Εθνικού Μητρώου Εγκαυματιών από πάσης φύσεως αιτίες και του ανατέθηκαν όλες οι σχετικές διαδικασίες:

1.ο σχεδιασμός,

2.η υλοποίηση,

3.η διαδικασία της κατηγοριοποίησης και της κατά παρέκκλιση κάλυψης και διάθεσης παροχών στους εγκαυματίες (πάσης φύσεως φάρμακα, επουλωτικά/αναπλαστικά σκευάσματα, επιθέματα, ελαστικά, πιεστικά ενδύματα κ.ά)

Ήδη καθορίστηκε ο τρόπος διάθεσης των απαραίτητων σκευασμάτων/προϊόντων για την ανάρρωση και επούλωση των εγκαυματιών.

Επιδίωξη είναι οι τραυματίες να έχουν τη δυνατότητα πρόσβασης σε ένα διευρυμένο δίκτυο συμβεβλημένων παρόχων σε όλη την επικράτεια να λαμβάνουν πάσης φύσεως επουλωτικά ή αναπλαστικά σκευάσματα χωρίς καμία οικονομική επιβάρυνση.