ΕΟΠΥΥ: Με ηλεκτρονικό ραντεβού τα ΦΥΚ για την σκλήρυνση και στη Θεσσαλονίκη

0
748

Τέλος στην πολύωρη ταλαιπωρία και στα Φαρμακεία του ΕΟΠΥΥ της Θεσσαλονίκης. Οι ασφαλισμένοι μπορούν πλέον, να κλείνουν ηλεκτρονικά ραντεβού μέσω της σχετικής εφαρμογής στην ιστοσελίδα του ΕΟΠΥΥ και να παραλάβουν Φάρμακα Υψηλού Κόστους (ΦΥΚ) για σκλήρυνση κατά πλάκας, από το φαρμακείο του Οργανισμού που βρίσκεται επί της οδού Μιχαήλ Καλού 6.

Η Υπηρεσία διατίθεται από τα τέλη Μαρτίου στο Κεντρικό Φαρμακείο του ΕΟΠΥΥ στην Αθήνα (Μαρούσι) έχοντας εξυπηρετήσει συνολικά 559 ραντεβού από ασφαλισμένους με σκλήρυνση κατά πλάκας (εκτός των ακυρωμένων), παραλαμβάνοντας τα φάρμακά τους σε συγκεκριμένη ώρα χωρίς καθυστερήσεις, πολύωρες αναμονές και ταλαιπωρία.

Το σύστημα των ραντεβού θα επεκταθεί σταδιακά σε περισσότερα φαρμακεία, ενώ το επόμενο βήμα είναι να προστεθούν περισσότερες κατηγορίες φαρμάκων, εκτός της σκλήρυνσης κατά πλάκας.

Υπενθυμίζεται ότι οι ασθενείς μπορούν να επιλέγουν συγκεκριμένη ημέρα και ώρα προσέλευσης ηλεκτρονικά μέσω της ιστοσελίδας του ΕΟΠΥΥ (www.eopyy.gov.grκαι https://fykrandevou.eopyy.gov.gr/) και την εφαρμογή «Παραλαβή Φαρμάκων Υψηλού Κόστους».

Η είσοδος στη συγκεκριμένη εφαρμογή γίνεται και με χρήση των προσωπικών κωδικών taxisnet ενώ οι ασφαλισμένοι μπορούν να κλείσουν ραντεβού και μέσω του Φακέλου Ασφάλισης Υγείας του ΕΟΠΥΥ (η εφαρμογή είναι διαθέσιμη στην κεντρική σελίδα του ΕΟΠΥΥ).

Υπενθυμίζεται ότι μετά την κατάργηση των βιβλιαρίων υγείας, ο ΕΟΠΥΥ ανέπτυξε το σύστημα Ηλεκτρονικού Φακέλου Ασφάλισης Υγείας, στο οποίο ο κάθε ασφαλισμένος μπορεί να έχει πρόσβαση στο ιστορικό των παροχών υγείας που έχουν αποζημιωθεί από τον ΕΟΠΥΥ.

Ταυτόχρονα οι ασφαλισμένοι μπορούν να ελέγχουν ανά πάσα στιγμή ποιες εξετάσεις και φάρμακα έχουν συνταγογραφηθεί στο ΑΜΚΑ τους αναγνωρίζοντας τυχόν λάθη ή απάτες.

Επιπροσθέτως, με ιδιαίτερα επιτυχία εφαρμόζεται και η υπηρεσία του ηλεκτρονικού εισιτηρίου στα φαρμακεία του ΕΟΠΥΥ με χρήση του Η/Υ ή του κινητού τηλεφώνου τους.

Έτσι οι δικαιούχοι φαρμάκων ΦΥΚ γνωρίζουν τον μέσο χρόνο αναμονής πριν φτάσουν στο φαρμακείο. Η εφαρμογή διατίθεται, για την ώρα, στα φαρμακεία της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης, ενώ θα επεκταθεί σύντομα στο σύνολο των φαρμακείων του ΕΟΠΥΥ.