Το βραβείο «Καλύτερης Επικοινωνιακής Καμπάνιας» έλαβε η Ελληνική Οδοντιατρική Ομοσπονδία

0
147

Το βραβείο «Καλύτερης Επικοινωνιακής Καμπάνιας» για την Παγκόσμια Ημέρα Στοματικής Υγείας 2020 έλαβε η Ελληνική Οδοντιατρική Ομοσπονδία (ΕΟΟ) στη διαδικτυακή τελετή που διοργάνωσε η Παγκόσμια Οδοντιατρική Ομοσπονδία την Τετάρτη, στις 15 Ιουλίου 2020. Το βραβείο παρέλαβε η Γενική Γραμματέα της ομοσπονδίας Μαρία Μενενάκου ενώ η Παγκόσμια Οδοντιατρική Ομοσπονδία συνεχάρη την ΕΟΟ για τις δράσεις της, που στόχο είχαν την ευαισθητοποίηση του Ελληνικού πληθυσμού και την προαγωγή της Στοματικής Υγείας των πολιτών.

Η κ. Μενενάκου ευχαρίστησε την Παγκόσμια Οδοντιατρική Ομοσπονδία και δήλωσε ότι «Είναι τιμή να αποδεχτώ εκ μέρους της Ελληνικής Οδοντιατρικής Ομοσπονδίας το βραβείο για την καλύτερη επικοινωνιακή καμπάνια».

Η Γενική Γραμματέας της ΕΟΟ πρόσθεσε ότι «Η καμπάνια για την Παγκόσμια Ημέρα Στοματικής Υγείας έχει σημαντικό αντίκτυπο σε τρία πεδία:

Βοηθάει τους ανθρώπους να τροποποιήσουν και να βελτιώσουν τη συμπεριφορά τους ως προς τη στοματική υγιεινή, τη διατροφή και τις οδοντιατρικές επισκέψεις.

Συμβάλλει στην καλύτερη επικοινωνία και αλληλεπίδραση της οδοντιατρικής κοινότητας με την Κοινωνία.

Ασκεί πίεση στο αρμόδιο υπουργείο αλλά και στους αρμόδιους τοπικούς φορείς προκειμένου να εφαρμόσουν τις απαραίτητες πολιτικές για την πρόληψη των οδοντιατρικών ασθενειών».

Σύμφωνα με την κ. Μενενάκου, «Στην εποχή του κορωνοϊού, η ΕΟΟ έκανε ό, τι μπορούσε για να βελτιστοποιήσει τις συνθήκες και να επιτύχει τους προαναφερθέντες στόχους.

Δεδομένου ότι οι άνθρωποι τους προηγούμενους μήνες πέρασαν πολύ χρόνο στο διαδίκτυο, λόγω των μέτρων περιορισμού συνωστισμού, δημιουργήσαμε μια καμπάνια που έτρεχε κυρίως στα κοινωνικά μέσα και πετύχαμε την προβολή του λογότυπου WOHD στο κτίριο της Βουλής των Ελλήνων, ενώ όλες οι δράσεις και η εκστρατεία ενημέρωσης της Ελληνικής Οδοντιατρικής Ομοσπονδίας πραγματοποιήθηκαν με την Αρωγή και Στήριξη του Υπουργείου Υγείας».