ΕΟΠΥΥ Βόλου: Που θα βρουν τα φάρμακα υψηλού κόστους οι ασθενείς

0
1164

Τέλος στην ταλαιπωρία των ασθενών του Βόλου που δεν μπορούσαν να προμηθευτούν τα ακριβά φάρμακα εξαιτίας της αναστολής της λειτουργίας από το φαρμακείο του ΕΟΠΥΥ λόγω της θεομηνίας Daniel. Τη λύση έδωσε ο  Συνεταιρισμός Φαρμακοποιών Θεσσαλίας,  ο οποίος παραχώρησε στον οργανισμό χώρο φύλαξης και διάθεσης φαρμάκων υψηλού κόστους, που είναι ψυχρής αλυσίδας, προκειμένου να εξυπηρετηθούν οι ασθενείς που λαμβάνουν τα συγκεκριμένα σκευάσματα.

«Οι ασφαλισμένοι από σήμερα 13 Σεπτέμβριου μπορούν να προμηθεύονται τα φάρμακα υψηλού κόστους ψυγείου (ψυχρής αλυσίδας) από το διατιθέμενο χώρο του Συνεταιρισμού Φαρμακοποιών Θεσσαλίας (1η Βιομηχανική Περιοχή Βόλου), από τις 8:00 πμ – 4:00 μμ (τηλ. επικοινωνίας Συνεταιρισμού 6944741834, 6974930351)» όπως ανακοίνωσε ο ΕΟΠΥΥ.

Εναλλακτικά όσοι δεν μπορούν να προσέλθουν στο χώρο του Συνεταιρισμού Φαρμακοποιών Θεσσαλίας, μπορούν να παραγγέλνουν τα φάρμακα τους το πρωί στο Φαρμακείο του Βόλου (Θρακών 20 Βόλος, τηλ. 24210- 20625) και να τα παραλαμβάνουν μετά τις 2:00μμ, της ίδιας μέρας στο φαρμακείο.

Σε περίπτωση που οι ασθενείς έχουν δυσκολία να προσέλθουν είτε στο χώρο του Συνεταιρισμού είτε στο φαρμακείο του Βόλου, προκειμένου να παραλάβουν τα φάρμακά υψηλού κόστους ψυγείου (ψυχρής αλυσίδας), 4 ιδιωτικά φαρμακεία του Βόλου θα αναλάβουν τις επόμενες ημέρες τη διάθεση των φαρμάκων υψηλού κόστους.

Η ημερομηνία έναρξης της διαδικασίας αυτής θα ανακοινωθεί άμεσα.

Τα φάρμακα εκτός ψυγείου θα εκτελούνται και θα παραδίδονται από το Φαρμακείο ΕΟΠΥΥ Βόλου άμεσα στους ασφαλισμένους, καθώς εγκαταστάθηκε προσωρινά γεννήτρια για να είναι εφικτή η ηλεκτροδότηση του αναγκαίου υλικοτεχνικού εξοπλισμού.

Για την παραλαβή φαρμάκων από τρίτο πρόσωπο θα συμπληρώνεται υπεύθυνη δήλωση.

Αξιοσημείωτο είναι  ότι οι αρμόδιες υπηρεσίες του  ΕΟΠΥΥ, μετά από εντολή της πρόεδρου του Οργανισμού Θεανώ Καρποδίνη, εντός 24 ωρών υλοποίησαν όλες τις απαραίτητες ενέργειες και μεταφέρθηκαν ψυγεία και φάρμακα ψυχρής αλυσίδας από το φαρμακείο ΕΟΠΥΥ Ρέντη καθώς και ο αναγκαίος υλικοτεχνικός εξοπλισμός.

«Τα υπόλοιπα φαρμακεία – σημεία αποστολών του ΕΟΠΥΥ στις πόλεις της Καρδίτσας, των Τρικάλων και της Λάρισας λειτουργούν απρόσκοπτα και οι ασθενείς εξυπηρετούνται κατά τη συνήθη διαδικασία», όπως αναφέρει η ανακοίνωση του ΕΟΠΥΥ.

Η διοικήτρια του ΕΟΠΥΥ Θ. Καρποδίνη επισημαίνει ότι: «  Ολα όσα αναφέρθηκαν γίνονται κατά παρέκκλιση κάθε κείμενης διάταξης προκειμένου να εξυπηρετηθούν οι ασθενείς που λαμβάνουν φάρμακα υψηλού κόστους λόγω των εκτάκτων συνθηκών και για λόγους διαφύλαξης της δημόσιας υγείας».

Το Υπουργείο Υγείας και ο Οργανισμός εκφράζουν τις θερμές ευχαριστίες του στο Συνεταιρισμό Φαρμακοποιών Θεσσαλίας, το Φαρμακευτικό Σύλλογο Μαγνησίας και τον Πανελλήνιο Φαρμακευτικό Σύλλογο και τον Πρόεδρο του κ. Απ. Βαλτά καθώς και τις εταιρείες ΕΒΟΛ και ΕΛΠΕΝ (για τη διάθεση ψυγείων και παγοκυστών) που για άλλη μια φορά στάθηκαν αρωγοί στην επίλυση της έκτακτης κατάστασης που αντιμετωπίζεται στη Μαγνησία.