Επιόνη -Δωρεάν Διαδικτυακή Ημερίδα: Φροντίζοντας τους φροντιστές των ασθενών με άνοια

0
227

Η πρόληψη της κατάθλιψης των συζύγων και των παιδιών που είναι συνήθως οι φροντιστές των ανθρώπων  με άνοια αλλά και η   σημασία της στήριξης τους ως ζήτημα δημόσιας και κοινοτικής υγείας είναι ορισμένα από τα σημαντικά ζητήματα που θα συζητηθούν σε διαδικτυακή ημερίδα με επίκεντρο τη φροντίδα των ασθενών με άνοια.

Τη διοργάνωση της ημερίδας που θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 24 Σεπτεμβρίου έχει η ΕΠΙΟΝΗ και η εκδήλωση τελεί υπό την αιγίδα του Δήμου Βάρης – Βούλας – Βουλιαγμένης, της Ελληνικής Ψυχιατρικής Εταιρείας και έχει τη στήριξη του γραφείου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Ελλάδα.

Συνδιοργανωτές είναι η Obrela, η Έδρα, το 4ο Ψυχιατρικό Τμήμα Εισαγωγών του Ψυχιατρικού Νοσοκομείου Αττικής, το Ελληνικό Κέντρο Ψυχικής Υγιεινής και Ερευνών, ENALMH, η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ατόμων με Σκλήρυνση Κατά Πλάκας (ΠΟΑμΣΚΠ), ο σύλλογος η Καρδιά του Παιδιού, η Ελληνική Εταιρεία Νόσου Alzheimer και Συγγενών Διαταραχών Χαλκίδας, η εταιρία Κοινωνικής Ψυχιατρικής Π. Σακελλαρόπουλος και το Εργαστήριο Υγιεινής και Επιδημιολογίας του Τμήματος Δημόσιας και Κοινοτικής Υγείας του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής.

Η ημερίδα διοργανώνεται με τη στήριξη του Ευρωβουλευτή κ. Στέλιου Κυμπουρόπουλου και της Βουλευτού Επικρατείας κας Μαριέττας Γιαννάκου

Η ημερίδα θα φιλοξενήσει σημαντικούς επιστήμονες όπως τον καθηγητή ψυχιατρικής κ. Γιώργο Χριστοδούλου, τον Δρ. Δημήτριο Κόντη και τον κ. Stecy Yghemonos, διευθυντή της ομοσπονδίας Eurocarers, που συνεισέφερε στην υιοθέτηση της νέας ευρωπαϊκής οδηγίας.

Η Δρ. Κέλλυ Παναγιωτοπούλου θα μιλήσει για την πρόληψη της κατάθλιψης των περιθαλπόντων.

Η κα Noor Seghers από το Πανεπιστήμιο KU Leuven θα αναφέρει καλές πρακτικές υποστήριξης των περιθαλπόντων στο Βέλγιο.

Ο κος Χρήστος Πάπας λέκτορας εφαρμογών από το Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής θα αναφερθεί στη σημασία της στήριξης των περιθαλπόντων ως ζήτημα δημόσιας και κοινοτικής υγείας.

Η εγγραφή στο σεμινάριο είναι δωρεάν και μπορείτε να την πραγματοποιήσετε μέσω του ακόλουθου συνδέσμου:  https://docs.google.com/document/ d/13XKQjdzZWG6VzbRLvFFkrUhAh6IDwPrFaZLJszJ PZ44/edit

Μετά την εγγραφή σας, θα λάβετε ένα email επιβεβαίωσης που θα περιέχει πληροφορίες σχετικά με τη συμμετοχή σας στο διαδικτυακό σεμινάριο.