«Γκάζι» πατάει η επιχείρηση εμβολιασμού: Οι 30αρηδες έκλεισαν 200.000 ραντεβού την πρώτη ημέρα

0
432

Πατάει γκάζι το εμβολιαστικό πρόγραμμα «Ελευθερία» στη χώρα μας, φέρνοντάς μας με ταχύτητα όλο και πιο κοντά στη μέρα που επιτέλους θα πάρουμε τη ζωή μας πίσω, χωρίς περιορισμούς. Ένα ακόμα ενθαρρυντικό σημάδι είναι η θετική ανταπόκριση των 30αρηδων που έσπευσαν να κλείσουν 200.000 χιλιάδες ραντεβού για να εμβολιαστούν χθες Μ. Τρίτη, πρώτη ημέρα που άνοιξε η πλατφόρμα της ηλικιακής τους ομάδας.

«Σήμερα ξεπερνάμε τους 3.000.000 εμβολιασμούς», δήλωσε το πρωί ο υφυπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, αρμόδιος για θέματα απλούστευσης διαδικασιών, Γιώργος Γεωργαντάς, μιλώντας στην ΕΡΤ, αναφερόμενος γενικότερα στο εμβολιαστικό πρόγραμμα: «Οι νέοι μας ανταποκρίθηκαν, κλείνοντας 200.000 ραντεβού μέσα στην πρώτη ημέρα από το άνοιγμα της πλατφόρμας. Είναι σημαντικό ότι η διαχρονικά πιο μορφωμένη γενιά της χώρας μας δείχνει εμπιστοσύνη στην επιστημονική γνώση και στέλνει ένα μήνυμα ευθύνης απέναντι στο κοινωνικό σύνολο», πρόσθεσε.

Επιπροσθέτως ο υφυπουργός τόνισε ότι ο ημερήσιος ρυθμός εμβολιασμών αναμένεται να αυξηθεί ακόμη περισσότερο από τις 5 Μαΐου, οπότε θα τεθούν σε λειτουργία περισσότερα εμβολιαστικά κέντρα, φτάνοντας συνολικά τα 1.500. Σημειώνεται ότι η πλατφόρμα που άνοιξε για την ηλικιακή ομάδα 30-39 ετών αφορά το εμβόλιο της AstraZeneca.

Υπενθυμίζεται ότι αύριο, Μ. Πέμπτη, ανοίγει η πλατφόρμα για να κλείσουν ραντεβού για εμβολιασμό οι ηλικίες 40-44 και το Μεγάλο Σάββατο οι 44-49 ετών.

Έρχεται η πλατφόρμα εμβολιασμών για τους 18 ετών και άνω

Αξίζει να τονισθεί ότι από τα μέσα Μαΐου θα  ανοίξει και η πλατφόρμα εμβολιασμού και για τους 18 και άνω όπως δήλωσε σήμερα η υφυπουργός Υγείας, Ζωή Ράπτη στο ΣΚΑΙ. Η υφυπουργός μάλιστα προέτρεψε τις πιο νεαρές ηλικίες, και ειδικά όσους πολίτες είναι πιο κινητικοί σε σχέση με τους 60άρηδες, να εμβολιαστούν νωρίς, για να βλέπουν τους οικείους και τους παππούδες τους.

Για το εμβόλιο της AstraZeneca η υφυπουργός Υγείας τόνισε ότι είναι απολύτως ασφαλές, επικαλούμενη και την επίτροπο Υγείας Στέλλα Κυριακίδου, κάνοντας λόγο για απειροελάχιστα περιστατικά επιπλοκών στο σύνολο των εμβολιασμένων, που είναι πολλά εκατομμύρια. «Οι ηλικίες 40-44 θα εμβολιαστούν με το AstraZeneca», σημείωσε.

Σημειώνεται ότι τη δεύτερη δόση του εμβολίου της AstraZeneca, όσοι το επιθυμούν, μπορούν να την κάνουν νωρίτερα, δηλαδή στις 8 αντι στις 12 εβδομάδες, όπως ανακοίνωσε η Πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών Μαρία Θεοδωρίδου, την περασμένη Δεύτερα στη προγραμματισμένη συνέντευξη Τύπου του υπουργείου Υγείας για την πορεία των εμβολιασμών στη χώρα μας.