ΙΣΝ: Δωρεάν προληπτικές εξετάσεις στο Παρανέστι και στο Νευροκόπι Δράμας από τις ΚΙΜ

0
223

Δωρεάν προληπτικές εξετάσεις στους κατοίκους των ορεινών περιοχών Παρανέστι και Νευροκόπι Δράμας, θα παρέχει το ιατρικό προσωπικό των Κινητών Ιατρικών Μονάδων (ΚΙΜ)  στο πλαίσιο διεξαγωγής του Εθνικού Προγράμματος Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας σε απομακρυσμένες περιοχές της χώρας μας.

Το πρόγραμμα υλοποιείται από την Αναγέννηση και Πρόοδος σε συνεργασία με την Ανώνυμη Εταιρεία Μονάδων Υγείας (Α.Ε.Μ.Υ. Α.Ε.), υπό την επιστημονική επίβλεψη της Α΄ Ορθοπαιδικής Χειρουργικής Κλινικής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, με πρωτοβουλία και αποκλειστική δωρεά από το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ).Οι ιατρικές ειδικότητες που θα πλαισιώνουν την ομάδα των ΚΙΜ  θα είναι: Καρδιολόγος, ορθοπαιδικός, Γυναικολόγος, Οφθαλμίατρος, ΩΡΛ, Διαιτολόγος, Νευρολόγος, Γενικός Χειρουργός, Ακτινολόγος, Ψυχολόγος-Παιδοψυχολόγος.

Τα ιατρεία θα διεξαχθούν:
Στο Κέντρο Υγείας Παρανεστίου την Πέμπτη 7 Σεπτεμβρίου 2023 | 16:00-18:00.

Παρασκευή 8 έως και Κυριακή 10 Σεπτεμβρίου 2023 από τις  09:00 έως τις 17:00.

Στο Κέντρο Υγείας Νευροκοπίου : Δευτέρα 11  έως και Τετάρτη 13 Σεπτεμβρίου 2023 από τις  09:00 έως 17:00 το απόγευμα.

Θα παρέχονται δωρεάν οι ακόλουθες υπηρεσίες και διαγνωστικές εξετάσεις: Ψηφιακή τρισδιάστατη μαστογραφία ● Ψηφιακός ακτινολογικός έλεγχος ● Μέτρηση οστικής πυκνότητας ● Ηλεκτροκαρδιογράφημα – triplex καρδιάς ● Χειρουργική εκτίμηση θυρεοειδούς και μαστού, έλεγχος κιρσών  και υπέρηχος ● Αφαίρεση σμηγματογόνων κύστεων, λιπωμάτων, σπίλων ●  Τεστ ανίχνευσης αιμορραγίας εντέρου (Πολύποδας) ● Έλεγχος Προστάτη ● Τεστ Παπανικολάου (test Pap) – κολπικός υπέρηχος ● Έλεγχος οπτικής οξύτητας – μέτρηση ενδοφθάλμιας πίεσης βυθοσκόπηση ● Ακοόγραμμα – τυμπανόγραμμα – ενδοσκόπηση ● Έλεγχος σκελετικών ανωμαλιών σε παιδιά (σκολίωση, κύφωση), ορθοπαιδική εξέταση ● Διάγνωση νευρολογικών παθήσεων (ημικρανίες, άνοιες,ν.Parkinson) ● Ανίχνευση Μαθησιακών Δυσκολιών ● Διατροφική αξιολόγηση – λιπομέτρηση.Σημειώνεται ότι οι KIM έχουν πραγματοποιήσει από το 2014, 150 αποστολές σε απομακρυσμένες περιοχές της νησιωτικής και ηπειρωτικής Ελλάδας. Με αυτή την διπλή δράση σε Παρανέστι και Νευροκόπι θα συμπληρώσουν τις 152 αποστολές.

Για να κλείσουν ηλεκτρονικά το ραντεβού τους οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να συνδεθούν στην  https://mykim.gr  και της εφαρμογής MyKIM  που είναι διαθέσιμη σε Playstore & Appstore.

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να καλείτε στο τηλέφωνο: 210 2447694 (Δευ – Παρ,13:00 – 16:00).

Πληροφορίες σχετικά με τις δράσεις των ΚΙΜ και της “Αναγέννηση και Πρόοδος” μπορείτε να επισκεφθείτε τις παρακάτω ιστοσελίδες: Των Κινητών Ιατρικών Μονάδων | www.mmu.gr. Της Αναγέννησης & Πρόοδος | www.randp.gr

Επισημαίνεται ότι τα μέλη της αποστολής, ακολουθώντας τις συστάσεις του Υπουργείου Υγείας και της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών για το υγειονομικό και νοσηλευτικό προσωπικό της χώρας, έχουν εμβολιαστεί κατά της νόσου COVID-19. Κατά τη διενέργεια των ιατρείων και των διαγνωστικών εξετάσεων θα τηρούνται οι οδηγίες του ΕΟΔΥ και θα λαμβάνονται όλα τα προβλεπόμενα μέτρα προστασίας.