Κανένας νεκρός 21 νέα κρούσματα σήμερα

0
994

Κανένας νεκρός και 21 νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα του κορωνοϊού, εκ των οποίων τα 9 στην Ξάνθη, καταγράφηκαν το τελευταίο 24ωρο στη χώρα σύμφωνα με τη σημερινή ανακοίνωση του ΕΟΔΥ. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων ανέρχεται πλέον σε 3.287, εκ των οποίων το 54.9% αφορά άνδρες.

Από την έναρξη της πανδημίας, έχουν καταγραφεί συνολικά 190 θάνατοι, ενώ η μέση ηλικία των αποθανόντων είναι τα 76 έτη. Επιπλέον, εννέα είναι οι ασθενείς που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι και το 77.8% από αυτούς είναι άνδρες.

Από το σύνολο των 3.287 κρουσμάτων, 725 (22.1%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό, 1836 (55.9%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα και τα υπόλοιπα δεν σχετίζονται ούτε με ταξίδι ούτε με άλλο γνωστό κρούσμα ή είναι ακόμα υπό διερεύνηση.

Η μέση ηλικία των κρουσμάτων είναι 48 έτη, ενώ η μέση ηλικία των θανάτων είναι 76 έτη.

Εν τω μεταξύ αναστάτωση επικράτησε σήμερα στο 7ο Δημοτικό Σχολείο Ξάνθης όταν οι υπεύθυνοι ενημερώθηκαν πως μια ασυμπτωματική μαθήτρια βρέθηκε θετική στον νέο κορωνοϊό, μετά από προεγχειρητικό έλεγχο σε ιδιωτική κλινική της Θεσσαλονίκης.

Σύμφωνα με την τοπική εφημερίδα «Φωνή της Ξάνθης», το σχολείο θα παραμείνει ανοιχτό ενώ η τάξη της μαθήτριας κλείνει προληπτικά και ενημερώθηκαν οι γονείς των συμμαθητών της μικρής.

Παράλληλα, στο Δήμο Μύκης στην Ξάνθη που βρίσκεται σε “κόκκινο» συναγερμό” από τις Αρχές, τις τελευταίες τρεις ημέρες φαίνεται μία πτώση στη διασπορά, με τους ειδικούς να ευελπιστούν πως θα διατηρηθεί και πως τα μέτρα της απομόνωσης αποδίδουν.

Την ίδια ώρα, με αμείωτους ρυθμούς συνεχίζεται η διενέργεια των δειγματοληπτικών τεστ από συνεργεία του ΕΟΔΥ, σε όλη την Περιφερειακή Ενότητα Ξάνθης, για την περαιτέρω διερεύνηση και τον εντοπισμό των εστιών της διασποράς του κορωνοϊού. Επίσης, από σήμερα έως και τις 15 Ιουλίου, αποφασίστηκε εκ νέου η προσωρινή αναστολή των δικών ενώπιον των ποινικών δικαστηρίων της Περιφερειακής Ενότητας Ξάνθης λόγω της εμφάνισης των νέων κρουσμάτων του κορωνοϊού.