Νέα “εστία μόλυνσης” του κορωνοϊού στην Παραμυθιά Θεσπρωτίας

0
184

Νέος συναγερμός σήμανε στο υπουργείο Υγείας, μετά από τουλάχιστον επτά κρούσματα που εντοπίστηκαν Θεσπρωτία την Κυριακή. Όπως ανακοίνωσε η Περιφέρεια Ηπείρου πρόκειται για δύο αδελφές, μια 52χρονη και μια 59χρονη, από την Παραμυθιά. Η πρώτη είχε διακομιστεί στο νοσοκομείο Φιλιατών με συμπτώματα πνευμονίας. Παράλληλα, εντοπίστηκαν άλλα πέντε θετικά κρούσματα ατόμων που ανήκουν στο οικογενειακό και φιλικό περιβάλλον των δύο γυναικών.

Έπειτα από επικοινωνία του Προϊσταμένου Πολιτικής Προστασίας Περιφέρειας Ηπείρου Δημήτρη Μαυρογιώργου χθες κλιμάκιο του ΕΟΔΥ επισκέφτηκε την Περιφερειακή Ενότητα Θεσπρωτίας. Αμέσως ξεκίνησαν οι δειγματοληπτικοί έλεγχοι στην Παραμυθιά, και ελήφθησαν 35 νέα δείγματα από το κλιμάκιο που έχει μεταβεί στην περιοχή.
Τα 30 από αυτά, σύμφωνα με πληροφορίες του thespro.gr, ελήφθησαν στο Κέντρο Υγείας Παραμυθιάς, ενώ τα υπόλοιπα είναι από άτομα που έμεναν κοντά στις κατοικίες των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων.
Το κλιμάκιο του ΕΟΔΥ θα συνεχίσει και αύριο τον δειγματοληπτικό έλεγχο 35 ακόμα ατόμων, από την ευρύτερη περιοχή του Δήμου Σουλίου.

Το Νοσοκομείο Φιλιατών και το Κέντρο Υγείας Παραμυθιάς, βρίσκονται σε συνεχή επαφή με τις αρμόδιες υγειονομικές αρχές για τη λήψη όλων των ενδεικνυόμενων προληπτικών μέτρων.

Με οδηγίες του Περιφερειάρχη Αλέξανδρου Καχριμάνη και σε συντονισμό της Διεύθυνσης Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Ηπείρου, η ιχνηλάτηση των επαφών θα συνεχιστεί εξονυχιστικά και τις επόμενες ημέρες από τις υπηρεσίες της Περιφέρειας και της Διεύθυνσης Υγείας της Π.Ε. Θεσπρωτίας.

Μετά από συνεννόηση της Διεύθυνσης Πολιτικής Προστασίας και του Δήμου Σουλίου, αποφασίστηκε να μη λειτουργήσουν τη Δευτέρα τα σχολεία της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης στην Παραμυθιά.

Παρά την καλή εικόνα της Ελλάδας καθ’ όλη τη διάρκεια της πανδημίας σε σχέση με άλλες χώρες, οι ειδικοί επιστήμονες του υπουργείου Υγείας, επισημαίνουν ότι οι Έλληνες δεν πρέπει να εφησυχάσουν καθώς η χώρα θεωρείται από τις πιο ευάλωτες, λόγω γερασμένου πληθυσμού της. Σημειώνεται ότι τα γηροκομεία αλλά και τα χωριά και νησιά που έχουν πολλούς ηλικιωμένους κατοίκους θεωρούνται «ευάλωτες περιοχές».