Κανένας θάνατος από κορωνοϊό για 4η ημέρα, 10 νέα κρούσματα

0
186

Κανένας θάνατος από Covid-19 για τέταρτο 24ωρο ενώ σήμερα τα επιβεβαιωμένα κρούσματα που καταγράφηκαν από τον ΕΟΔΥ ήταν μόνο 10! Ειδικότερα σύμφωνα με την τελευταία επιδημιολογική έκθεση του ΕΟΔΥ μόλις δέκα κρούσματα είχαμε χθες Κυριακή ενώ οι θάνατοι παραμένουν 191 καθώς από τις 25 Ιουνίου δεν έχει χάσει κανένας ασθενής τη ζωή του από  κορωνοϊό.

Από τα νέα κρούσματα δυο είναι εισαγόμενα από Αλβανία, τρία από την Ξάνθη, δυο στη Ροδόπη, ένα στην Αττική, ένα στην Καστοριά και ένα αδιευκρίνιστο (χωρίς στοιχεία κατοικίας).

Συγκεκριμένα, ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων είναι 3.376, εκ των οποίων το 54.9% αφορά άνδρες. Από αυτά  τα 754 (22.3%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και τα 1.880 (55.7%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

Για τέταρτο 24ωρο  δεν έχει καταγραφεί κανένας νέος θάνατος ενώ έχουμε 191 θανάτους συνολικά στη χώρα. Απο αυτά οι 61 (31.9%) ήταν γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. Η διάμεση ηλικία των θανόντων συμπολιτών μας ήταν τα 76 έτη και το 95.8% είχε κάποιο υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.

Ακόμα δέκα συμπολίτες μας νοσηλεύονται διασωληνωμένοι και η διάμεση ηλικία τους είναι 60 ετών. Από αυτούς οι τρεις (30%) είναι γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. Να σημειωθεί ότι το 90% έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι 70 ετών και άνω.

Επίσης 119 ασθενείς έχουν καταφέρει να «νικήσουν» τον κορωνοϊό και να πάρουν εξιτήριο από τις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας των νοσοκομείων όλης της χώρας.

Να σημειωθεί ότι η προσοχή των ειδικών, τόσο των Λοιμωξιολόγων και άλλων επιστημόνων όσο και της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας, είναι στραμμένη στην 1η Ιουλίου, μέρα κατά την οποία η Ελλάδα θα αρχίζει να υποδέχεται διεθνείς αφίξεις σε όλα τα αεροδρόμια και τα λιμάνια της.

Ωστόσο η ανησυχία είναι μεγάλη καθώς ήδη έχουν εμφανιστεί 132 κρούσματα την τελευταία εβδομάδα (20-27 Ιούνιου) με περίπου 1/3 από αυτά να είναι «εισαγόμενα» που εντοπίστηκαν είτε στον Προμαχώνα, στα σύνορα με τη Βουλγαρία, είτε στα αεροδρόμια, κατά τον έλεγχο των πτήσεων.