2ος Ποδηλατικό Γύρο 2022 Κ.Ε.Φ.Ι: «Τρέχουμε πιο Γρήγορα από τον Καρκίνο»!

0
328

Τον 2ο Ποδηλατικό Γύρο 2022, με σύνθημα «Τρέχουμε πιο Γρήγορα από τον Καρκίνο»,  διοργανώνει ο  Σύλλογος Καρκινοπαθών – Εθελοντών – Φίλων – Ιατρών Αθηνών,(Κ.Ε.Φ.Ι) στις 5 Ιουνίου, Παγκόσμια Ημέρα Επιζώντων του Καρκίνου. Στόχος του Κ.Ε.Φ.Ι είναι η δράση αυτή να γίνει θεσμός και να αποτελέσει ένα ακόμα εφαλτήριο στη μάχη κατά του καρκίνου.

Η Παγκόσμια Ημέρα Επιζώντων του Καρκίνου, είναι μια ημέρα μνήμης όσων νικήθηκαν και γιορτής για όλους τους επιζώντες. Παίρνοντας τη σκυτάλη από την 3η Ιουνίου, Παγκόσμια Ημέρα του Ποδηλάτου, το Κ.Ε.Φ.Ι σας καλεί να φορέσετε τις μπλούζες και τα σακίδια σας, να ανεβείτε ξανά στα ποδήλατά σας και να στείλετε τις  φωτογραφίες σας ως ένα μήνυμα ενσυναίσθησης και αισιοδοξίας για τη συνολική αντιμετώπιση της ασθένειας, αλλά και ενδυνάμωσης όλων των μικρών και μεγάλων μαχητών. «Επιθυμούμε, μέσα από αυτή τη δράση, να συναντηθούμε, να μοιραστούμε όμορφες στιγμές, να ενώσουμε τις δυνάμεις μας για ένα κοινό καλό» όπως αναφέρει ο Σύλλογος στην ανακοίνωσή του.

Η αφετηρία και ο τερματισμός φέτος θα είναι η Αίγλη του Ζαππείου, για τη διαδρομή  των 5km του Κλασικού Μαραθωνίου της Αθήνας, με ποδήλατό, τρέχοντας ή με τα πόδια. Μπορεί να συμμετάσχει κάθε άτομο ή ομάδα, κυριολεκτικά από όπου θέλει, είτε μένει στην Αθήνα, είτε στην επαρχία, αρκεί να δηλώσει συμμετοχή στο site του Συλλόγου, να λάβει το συλλεκτικό υλικό  και να ανεβάσει φωτογραφίες στα κοινωνικά δίκτυα, χρησιμοποιώντας τα hashtags#ridewithKEFI #runwithKEFI. Απαραίτητες προϋποθέσεις: το κέφι και η θέληση για προσφορά στον άνθρωπο που νοσεί, στο περιβάλλον του και στο σύνολο της κοινωνίας.

Ραντεβού λοιπόν, στις 5 Ιουνίου και ώρα 09.00 μπροστά από το Ζάππειο Μέγαρο για να τρέξουμε για τη ζωή που κερδήθηκε μέσα από τις προσωπικές μάχες των ασθενών και των φροντιστών τους.

«Η έγκαιρη διάγνωση, η σωστή θεραπεία των ογκολογικών ασθενειών, η εκπαίδευση των ασθενών αλλά και η επανένταξη των επιζησάντων στην κοινωνία ήταν και πάντα θα είναι κύριο μέλημα μας» σύμφωνα με το Σύλλογο.

Με την δράση αυτή το Κ.Ε.Φ.Ι στοχεύει να συνδέσει τη σημασία της άσκησης και της προπόνησης με την πρόληψη, αλλά και την καλύτερη διαχείριση της ασθένειας. Οι ενδείξεις ολοένα και περισσότερων ερευνών καταδεικνύουν τις θετικές συνέπειες της γυμναστικής ως μέσο περιφρούρησης της σωματικής και ψυχικής υγείας των καρκινοπαθών. Με την καθοδήγηση των αρμόδιων γιατρών, κάθε ασθενής μπορεί να επωφεληθεί από τις ευεργετικές ιδιότητες ενός συνολικά προσαρμοσμένου υγιούς τρόπου ζωής.