Κικίλιας: «4.000 προσλήψεις μόνιμων νοσηλευτών θα προκηρυχθούν τον Σεπτέμβριο»

0
527

Την πρόσληψη 4.000 μόνιμου νοσηλευτικού προσωπικού με διαδικασίες ΑΣΕΠ ανακοίνωσαν οι υπουργοί Υγείας Βασίλης Κικίλιας  και Εσωτερικών Μάκης Βορίδης. Η διαδικασία προσλήψεων θα πραγματοποιηθεί με διαδικασίες ΑΣΕΠ και θα έχει προκηρυχθεί εντός του τρέχοντος έτους.

Αναλυτικά ο διαγωνισμός μέσω ΑΣΕΠ θα γίνει τον Σεπτέμβριο, για να έχουν έξτρα μοριοδότηση οι εργαζόμενοι στο Ε.Σ.Υ. του κλάδου νοσηλευτών.

Υπενθυμίζεται ότι μέσω ΕΣΠΑ και του προγράμματος αναβάθμισης των δεξιοτήτων των διασωστών του ΕΚΑΒ, οι 4.000 διασώστες στο ΕΚΑΒ θα λάβουν οριζοντίως 1.000 ευρω.

Με αφορμή τη συγκεκριμένη απόφαση για το νοσηλευτικό προσωπικό, οι δύο Υπουργοί δήλωσαν:

«Όπως έχει ήδη ανακοινώσει ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, η Κυβέρνηση προχωρά στην περαιτέρω ενίσχυση του Εθνικού Συστήματος Υγείας με 4.000 μόνιμες προσλήψεις νοσηλευτών, πρωτίστως από όσους υπηρέτησαν ως επικουρικοί στην πανδημία.

Οι νοσηλευτές αυτοί θα προσληφθούν με διαδικασίες ΑΣΕΠ, μέσω διαγωνισμού που θα προκηρυχθεί εντός του τρέχοντος έτους. Ειδικά για τους νοσηλευτές που υπηρέτησαν ως επικουρικοί στην πανδημία, θα προβλέπεται αυξημένη μοριοδότηση.

Είναι η ελάχιστη αναγνώριση της συνεισφοράς τους στο Εθνικό Σύστημα Υγείας.

Η στήριξη των δομών υγείας θα συνεχίσει να είναι προτεραιότητα για την Κυβέρνηση και αποτελεί παρακαταθήκη για το Εθνικό Σύστημα Υγείας του 21ου αιώνα».