“Leading With or Without Authority” Καινοτόμο εκπαιδευτικό σεμινάριο της Ε.E.Φα.Μ. για την ανάπτυξη Ηγετών

0
157

Ποια εκδοχή ηγεσίας επικρατεί στον σύγχρονο κόσμο των επιχειρήσεων και της φαρμακοβιομηχανίας: της τυπικής ή μιας άλλης;

Αυτό θα είναι το βασικό ερώτημα προς τα στελέχη του φαρμακευτικού χώρου του πρωτότυπου και καινοτόμου σεμιναρίου που διοργανώνει η Ελληνική Εταιρεία Φαρμακευτικού Management (Ε.Ε.Φα.Μ).

Το σεμινάριο με τίτλο “Leading With or Without Authority”, θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 16 Ιουνίου 2023, στις εγκαταστάσεις της OTEAcademy στο Μαρούσι (Πέλικα & Σπάρτης 1, 15122) από τις 09:00 εως 17:00 το απόγευμα.

Στόχος του σεμιναρίου  είναι να εφοδιάσει τους συμμετέχοντες, μέσω παρουσιάσεων, ανοικτής συζήτησης και ανάλυσης case studies, με τα γνωσιακά εργαλεία που θα τους επιτρέψουν:

1.να εδραιώσουν τη θέση τους ως ικανοί ηγέτες,

2.να κερδίσουν και να διατηρήσουν το σεβασμό και την εμπιστοσύνη των συνεργατών και συναδέλφων τους,

3.να κατανοήσουν πως διαμορφώνονται τα νέα χαρακτηριστικά της ηγεσίας και πως θα τα καλλιεργήσουν στην περίοδο έντονων αλλαγών που διανύουμε στο κλάδο.

Τα στελέχη των φαρμακευτικών εταιρειών θα έχουν την ευκαιρία να επανεξετάσουν τα χαρακτηριστικά της ηγεσίας και της προσωπικότητας του χαρισματικού ηγέτη, που χειρίζεται την εξουσία του, σε συναδέλφους διαφορετικών γενεών, μέσα σε ένα απαιτητικό πλαίσιο ανταγωνισμού αλλά και βιώσιμης ανάπτυξης, με σύγχρονα μέσα, δεξιότητες και εργαλεία, όπως η θετική ψυχολογία, η ενδυνάμωση των μελών της ομάδας, η συνεχόμενη εκπαίδευση.

Στελέχη από διαφορετικά τμήματα οργανισμών, ειδικοί σε θέματα εργασιακής ψυχολογίας και διακεκριμένοι εκπρόσωποι της ακαδημαϊκής κοινότητας, θα υποστηρίξουν τη θεματολογία του σεμιναρίου στο πλαίσιο διαδραστικών panel και ομιλιών.

Συγκεκριμένα, ο Δημήτρης Μπουραντάς, Πρύτανης στο New York College, θα επικεντρωθεί στην άσκηση ηγεσίας χωρίς τυπική εξουσία αναπτύσσοντας το θέμα «Skills & Behaviors for Leading without Authority». Τα συστατικά του ηγετικού ρόλου θα επιχειρήσουν να φωτίσουν περαιτέρω η Πέγκυ Βελιώτου, Γενική Διευθύντρια στο Συμβουλευτικό Τμήμα της KPMG, η οποία θα αναπτύξει την ενότητα «Skills & Behaviors for Leading with Authority», καθώς και ο Αναστάσιος Σταλίκας, Καθηγητής Ψυχολογίας στο Πάντειο Πανεπιστήμιο Κοινωνικών και Πολιτικών Επιστημών, η ομιλία του οποίου έχει τίτλο “How To Use Psychology for Effective Leadership”.

Δύο διαδραστικά panel θα πλαισιώσουν καθεμιά από τις δύο θεματικές, με συντονιστές τον Σπύρο Φιλιώτη, Αντιπρόεδρο και Γενικό Διευθυντή της ΦΑΡΜΑΣΕΡΒ-ΛΙΛΛΥ και την Yβόνη Παπαστελάτου, Γενική Διευθύντρια της Sanofi Ελλάδας & Κύπρου.

 Με αφορμή την ανακοίνωση διεξαγωγής του σεμιναρίου, η Ντανιέλα Μάλο, Πρόεδρος Δ.Σ. Ε.Ε.Φα.Μ, δήλωσε: «Η ΕΕΦΑΜ βρίσκεται πάντα στην πρωτοπορία της καινοτομίας στην εκπαίδευση των στελεχών της Φαρμακοβιομηχανίας και των Φαρμακευτικών επιχειρήσεων, Ελληνικών και Πολυεθνικών, προσφέροντας επίκαιρα και ουσιαστικά σεμινάρια. Το παρόν σεμινάριο επιχειρεί να αναδείξει την ηγεσία υπό το πρίσμα των γνωρισμάτων και των δεξιοτήτων που προάγουν τη συνεργασία, την αποτελεσματικότητα και τη συνοχή της ομάδας. Προσεγγίζοντας με μια διευρυμένη οπτική γωνία την έννοια της ηγεσίας, επιχειρούμε να υποστηρίξουμε τους εκπαιδευόμενους, είτε πρόκειται για στελέχη με τυπικές εξουσιαστικές ιδιότητες, είτε οποιονδήποτε επιθυμεί να αναλάβει καθοδηγητικό ρόλο, να ηγούνται με θετικό και παραγωγικό τρόπο, εξασφαλίζοντας τον σεβασμό, τη συναίνεση και την υποστήριξη των συνεργατών τους».

Με την ολοκλήρωση του σεμιναρίου θα απονεμηθεί στους συμμετέχοντες πιστοποιητικό παρακολούθησης.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την εκδήλωση και τη διαδικασία εγγραφής μπορείτε να βρείτε στον ιστότοπο της Ε.Ε.Φα.Μ. εδώ: https://bit.ly/3Bw0SEZ