Μάριος Θεμιστοκλέους: «Δεν υφίσταται κανένα θέμα αναβολής ή ματαίωσης εμβολιασμών».

0
211

Κανονικά συνεχίζονται οι εμβολιασμοί στα εννέα νοσοκομεία της χώρας και δεν υφίσταται κανένα θέμα αναβολής τους, σύμφωνα με τον  Γενικό Γραμματέα Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας Μάριο Θεμιστοκλέους. Μάλιστα έως σήμερα τις 12.00 το μεσημέρι είχαν πραγματοποιήσει συνολικά 3.001 εμβολιασμοί ενώ από τη Δεύτερα 4 Ιανουαρίου έως και τις 20 του μήνα, στη μάχη των μαζικών εμβολιασμών των υγειονομικών μας (γιατρών, νοσηλευτών, διοικητών, τεχνικών κλπ) θα μπουν 42 επιπλέον νοσοκομεία που ήδη έχουν κάνει τις απαραίτητες προετοιμασίες προκειμένου να εμβολιαστούν 5.000 εργαζόμενοι στα νοσοκομεία.

Μάριος Θεμιστοκλέους Γενικός Γραμματέας του υπουργείου Υγείας.

Παράλληλα την ίδια ημέρα θα ξεκινήσουν και οι εμβολιασμοί των ηλικιωμένων στους οίκους ευγηρίας από τις Κινητές Ομάδες Μονάδων Υγείας (ΚΟΜΥ) και τον ΕΟΔΥ σύμφωνα πάντα με τον σχεδιασμό που έχει κάνει το υπουργείο Υγείας.

Συγκεκριμένα ο κ. Θεμιστοκλέους έκανε την ακόλουθη δήλωση: «Οι εμβολιασμοί συνεχίζονται κανονικά, χωρίς καμία διακοπή, στα 9 Νοσοκομεία της χώρας.

Μέχρι σήμερα στις 12:00, έχουν πραγματοποιηθεί συνολικά 3.001 εμβολιασμοί. Χθες Πρωτοχρονιά, έγιναν 264 και από το πρωί μέχρι τώρα, έχουν γίνει 344 εμβολιασμοί.

Όλα τα Νοσοκομεία της χώρας μας έχουν προετοιμαστεί και ο μαζικός εμβολιασμός των υγειονομικών θα πραγματοποιηθεί το διάστημα από 4/1 έως 20/1 σε 3 φάσεις, όπως έχει ήδη ανακοινωθεί.

Συγκεκριμένα, τη Δευτέρα 4/1/2020 θα ξεκινήσει ο εμβολιασμός περισσότερων από 5.000 υγειονομικών σε επιπλέον 42 Νοσοκομεία. Ο αριθμός αυτός θα αυξάνεται σταδιακά και βάσει σχεδίου. Την ίδια ημέρα θα ξεκινήσει και ο εμβολιασμός στους οίκους ευγηρίας από τις Κινητές Ομάδες (ΚΟΜΥ) του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας. Ως εκ τούτου, θέλω να ξεκαθαρίσω ότι δεν υφίσταται κανένα θέμα αναβολής ή ματαίωσης εμβολιασμών».