Θεμιστοκλέους: “Ευελπιστούμε μετά το Δεκαπενταύγουστου να αυξηθούν οι εμβολιασμοί”

0
803

Αναμενόμενη χαρακτήρισε ο γενικός γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, Μάριος Θεμιστοκλέους, την κατακόρυφη μείωση των εμβολιασμών αυτό το διάστημα εξαιτίας των διακοπών του Αυγούστου που ήδη έχουν ξεκινήσει.

Συγκεκριμένα κατά τη διάρκεια της προγραμματισμένης συνέντευξης Τύπου, από το υπουργείο Υγείας, με θέμα  την πορεία του προγράμματος εμβολιασμού στη χώρα μας, ο κ. Θεμιστοκλέους είπε ότι μέχρι σήμερα το απόγευμα, «έχουν γίνει σχεδόν 37.000 εμβολιασμοί ενώ μέχρι το τέλος της ημέρας θα φτάσουμε στους 45.000».

Επίσης περισσότεροι από  5.170.000 συμπολίτες μας έχουν ολοκληρώσει τον εμβολιασμό τους, ποσοστό που αντιστοιχεί στο 49% του γενικού πληθυσμού και στο 58% του ενήλικου, όπως ανακοίνωσε.

Με μία δόση τουλάχιστον, έχουν εμβολιαστεί περισσότεροι από 5.705.000 πολίτες, ποσοστό που αντιστοιχεί στο 54,3% του γενικού πληθυσμού και στο 63,7% του ενήλικου.

Επίσης για το πρόγραμμα εμβολιασμός κατ’ οίκον είπε ότι προς το παρόν έχουν κάνει αίτηση 3.200 πολίτες κι έγινε ήδη εμβολιασμός σε 725 πολίτες.

Ερωτηθείς για την πτώση που παρατηρείται στα ραντεβού εμβολιασμού το τελευταίο διάστημα, ο κ. Θεμιστοκλέους τόνισε ότι είναι παρόμοια με αυτή που υπάρχει και στις υπόλοιπες χώρες της ΕΕ, υπογραμμίζοντας ότι η Ελλάδα παραμένει πάνω από το μέσο όρο. «Σίγουρα η πτώση οφείλεται στο καλοκαίρι και ευελπιστούμε ότι μετά τις 15 Αυγούστου θα μπαίνουν νέα ραντεβού στο πρόγραμμα».

Απαντώντας σε άλλη ερώτηση δημοσιογράφου αναφορικά με το εάν θα χρειαστεί τρίτη δόση  ο κ. Θεμιστοκλέους ξεκαθάρισε  πως τις κατευθυντήριες οδηγίες θα τις δώσει η Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών: «H Επιτροπή, θα κινηθεί όπως και σε άλλες χώρες, σε τρεις άξονες: ανάλογα με την ηλικία, τους ανοσοκατεσταλμένους και τον χρόνο που έγινε ο εμβολιασμός. Σε κάθε περίπτωση, τέλη μήνα αρχές Σεπτεμβρίου, αν η Επιτροπή το αποφασίσει, θα είμαστε έτοιμοι να το υλοποιήσουμε», τόνισε.

Σημειώνεται ότι από την καθιερωμένη συνέντευξη Τύπου της Δευτέρας, απουσίαζε η πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμού, Μαρία Θεοδωρίδου, λόγω της καλοκαιρινή της άδεια.