Δώδεκα θετικά εισαγόμενα κρούσματα από το Κατάρ.

0
220

Άρχισαν τα όργανα από τους ταξιδιώτες του εξωτερικού! Θετικοί στον κορωνοϊό εντοπίστηκαν χθες 12 ταξιδιώτες από την Ντόχα του Ντακάρ. Συγκεκριμένα στο διαγνωστικό έλεγχο για τη νόσο Covid-19 που υπεβλήθησαν χθες οι 91 επιβάτες που ήρθαν με την πτήση από την Ντόχα, οι 12 ήταν θετικοί.

Πρόκειται για εννέα θετικούς επιβάτες από το Πακιστάν, προερχόμενοι από την πόλη Γκουχράτ, με άδεια διαμονής στην Ελλάδα, δύο  Έλληνες υπήκοοι προερχόμενοι από την Αυστραλία και ένα άτομο ιαπωνικής υπηκοότητας, μέλος Ελληνοϊαπωνικής οικογένειας.

Σύμφωνα με το ισχύον πρωτόκολλο της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας, όλοι οι επιβάτες είχαν μεταφερθεί μετά τον έλεγχο και μέχρι να βγουν τα αποτελέσματα των τεστ σε ξενοδοχεία καραντίνας, όπου και θα παραμείνουν οι μεν θετικοί για 14 ημέρες και οι υπόλοιποι, των οποίων το τεστ ήταν αρνητικό, για 7 ημέρες ως στενές high και low risk επαφές, σύμφωνα και με τις οδηγίες του εκπροσώπου του Υπουργείου Υγείας για το νέο κορονοϊό Καθηγητή Σωτήρη Τσιόδρα.

Στους αρνητικούς θα επαναληφθεί το τεστ μετά την παρέλευση του 7ημέρου. Μετά τα παραπάνω επιδημιολογικά δεδομένα οι πτήσεις από και προς το Κατάρ αναστέλλονται έως και τις 15 Ιουνίου 2020.

Εν τω μεταξύ τα νέα εργαστηριακά επιβεβαιωμένα κρούσματα της νόσου είναι 19, εκ των οποίων 12 σε ταξιδιώτες που αφίχθηκαν με την συγκεκριμένη πτήση. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων ανέρχεται σε 2.937  εκ των οποίων 55.3% άνδρες.

Δεν έχει καταγραφεί κανένας νέος θάνατος και οι νεκροί παραμένουν 179. Η μέση ηλικία των ασθενών που απεβίωσαν είναι 76 έτη. Ο αριθμός των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι είναι 11.