Με sms στο κινητό τα αποτελέσματα των rapid test για Covid-19.

0
1316

Με sms θα ενημερώνονται οι πολίτες για τα αποτελέσματα των rapid test που υποβάλλονται για τον κορωνοϊό. Αυτό ανακοίνωσε σήμερα το πρωί ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας, από το σταθμό του Μετρό του Συντάγματος, όπου πραγματοποιήθηκαν δωρεάν γρήγορα τεστ αντιγόνου για τον Covid-19 σε εκατοντάδες πολίτες.

Ο υπουργός, συνοδευόμενος από τον Πρόεδρο του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας Παναγιώτη Αρκουμανέα, αφού πρώτα ευχαρίστησε  τη ΣΤΑΣΥ και το Υπουργείο Μεταφορών για τη δυνατότητα που δίνει στον  ΕΟΔΥ να πραγματοποιήσει τα τεστ στο Μετρό του Συντάγματος τόνισε:  «Γνωρίζετε πάρα πολύ καλά ότι ένα μεγάλο θέμα παγκοσμίως, είναι πόσοι πολίτες εν μέσω COVID χρησιμοποιούν τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς. Οπότε είναι σημαντικό για εμάς, για επιστημονικούς λόγους και για λόγους Δημόσιας Υγείας, να ξέρουμε ποια είναι τα ποσοστά αρνητικών και θετικών δειγμάτων.

Θέλω να ευχαριστήσω τον Πρόεδρο του ΕΟΔΥ Παναγιώτη Αρκουμανέα, γιατί βλέπω ότι πλέον στο Υπουργείο Υγείας και στον ΕΟΔΥ η τεχνολογία είναι στην υπηρεσία των πολιτών. Τα κλιμάκια διεξάγουν το τεστ, το αποτέλεσμα έρχεται με μήνυμα στο κινητό των πολιτών και εμείς μπορούμε να καταχωρούμε στη βάση μας τα δεδομένα».

Από την πλευρά του ο πρόεδρος του ΕΟΔΥ  κ. Αρκουμανέας δήλωσε: «Είμαστε στο Μετρό του Συντάγματος, όπου έχουμε 16 ιατρεία που πραγματοποιούν τεστ αντιγόνου για τον κορωνοϊό.

Έχουμε ήδη κάνει 350 τεστ και έχουμε 6 θετικά. Θα συνεχίσουμε σήμερα μέχρι το μεσημέρι. Η προσέλευση είναι αρκετά μεγάλη και θα συνεχίσουμε να κάνουμε αυτούς τους ελέγχους, γιατί όπως βλέπετε σε όλη την Ευρώπη, σε όλο τον πλανήτη, υπάρχει αυξημένος αριθμός κρουσμάτων. Και στη χώρα μας τις τελευταίες μέρες βλέπουμε αυξημένο αριθμό κρουσμάτων».

Ο πρόεδρος του ΕΟΔΥ συνέστησε στους πολίτες να είναι προσεκτικοί και να τηρούν τα μέτρα καθώς τις επόμενες εβδομάδες «αναμένουμε και εμείς μια αύξηση των κρουσμάτων». Μάλιστα τόνισε το αυτονόητο, δηλαδή ότι δε χρειάζεται να πάει μία περιοχή στο κόκκινο ώστε να αρχίσουν οι πολίτες να συνειδητοποιούν ότι πρέπει να τηρούν τα μέτρα: «Πρέπει όλοι μας, σε όλη τη χώρα, καθημερινά,  μάσκα, απόσταση και πλύσιμο χεριών. Πρέπει να το τηρούμε ευλαβικά ώστε τις επόμενες εβδομάδες και πηγαίνοντας προς τον χειμώνα, να καταφέρουμε ακόμα μια φορά ως χώρα να ανταπεξέλθουμε στην πανδημία».