ΟΕΝΓΕ: «Κακή διαχείριση της πανδημίας στα Ιωάννινα».

0
474

Την παντελή έλλειψη προετοιμασίας και σχεδιασμού από τους αρμόδιους για την αντιμετώπιση των κρουσμάτων κορωνοϊού στα Ιωάννινα, καταγγέλλει η Ομοσπονδία Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας (ΟΕΝΓΕ) με επιστολή της προς την ηγεσία του υπουργείου Υγείας. Η ομοσπονδία επισημαίνει την κακή διαχείριση της πανδημίας στην πόλη των Ιωαννίνων «με την αποστολή θετικών κρουσμάτων κορωνοϊού σε νοσηλευτικά ιδρύματα εκτός της πόλης». Την ίδια επισήμανση έχει κάνει και η Ένωση Νοσοκομειακών Γιατρών Ηπείρου – ΕΙΝΗ.

Ειδικότερα η ΟΕΝΓΕ καταγγέλλει ότι επιβεβαιωμένα κρούσματα Covid-19 «διοχετεύονται» από τα Ιωάννινα προς τα μικρότερα νοσοκομεία της Πρέβεζας, η Άρτας, στις Φιλιάτες και το Μεσολόγγι.

Μάλιστα η ομοσπονδία προειδοποιεί ότι «τα συγκεκριμένα νοσοκομεία εκτός ότι είναι πολύ μακριά, δεν πληρούν σε αρκετές περιπτώσεις ούτε τις στοιχειώδεις προϋποθέσεις για να ανταποκριθούν στις απαιτήσεις νοσηλείας ασθενών Covid-19».

Σημειώνεται ότι η πλειονότητα των ασθενών είναι ηλικιωμένοι, τρόφιμοι του γηροκομείου που απασχολεί εδώ και μέρες την επικαιρότητα και άνθρωποι με πολλές συνοσηρότητες.

Ενδεικτικό της ακαταλληλότητας διαχείρισης των περιστατικών από τις άλλες υγειονομικές δομές είναι, σύμφωνα με την ομοσπονδία, ότι το Νοσοκομείο Μεσολογγίου «δεν διαθέτει Λοιμωξιολόγο, ούτε καν Πνευμονολόγο».

Για το ίδιο θέμα η ΟΕΝΓΕ καταλογίζει ευθύνες και στη διοίκηση της 6ης ΥΠΕ, η  οποία: «αγνόησε τις επισημάνσεις των παθολόγων του νοσοκομείου, αφού με έγγραφό τους στις 2 Νοεμβρίου οι Παθολόγοι του Νοσοκομείου είχαν τονίσει τα προβλήματα και τις ελλείψεις που καθιστούν επικίνδυνη την νοσηλεία ασθενών Covid-19».