ΟΕΝΓΕ: Οι νοσοκομειακοί γιατροί συμμετέχουν στην απεργία της ΑΔΕΔΥ την Πέμπτη 15η Οκτωβρίου.

0
171

Οι νοσοκομειακοί γιατροί της χώρας ανακοίνωσαν σήμερα τη συμμέτοχη τους στην 24ωρη απεργία που έχει κηρύξει η ΑΔΕΔΥ, για την Πέμπτη 15 Οκτώβριου. Σύμφωνα με την Ομοσπονδία Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας (ΟΕΝΓΕ) τα νοσοκομεία της χώρας και τα Κέντρα Υγείας ενώνουν τη φωνή τους με τους δασκάλους, τους καθηγητές, τους εργαζόμενους στην τοπική και περιφερειακή διοίκηση, στα υπουργεία, στα πανεπιστημιακά ιδρύματα.

Η ΟΕΝΓΕ στην ανακοίνωση της μεταξύ άλλων εκφράζει την αγανάκτηση και οργή της : «Για τα παραμύθια της κυβέρνησης για τη «θωράκιση του δημόσιου συστήματος υγείας», για «τις χιλιάδες προσλήψεις», για «τις 1000  κλίνες ΜΕΘ που λειτουργούν.

Γιατί η «αύξηση» απλών κλινών και κρεβατιών ΜΕΘ»  στο δημόσιο σύστημα υγείας  για τις ανάγκες της πανδημίας, προέρχεται από την «αφαίρεση» κλινών και κρεβατιών ΜΕΘ μαζί με το προσωπικό τους, που προορίζονται για την αντιμετώπιση άλλων ασθενειών. Τρανταχτό παράδειγμα για να λειτουργήσουν όπως όπως τις νέες κλίνες ΜΕΘ του νοσοκομείου «Σωτηρία» μετακινούν γιατρούς  από ήδη τραγικά υποστελεχωμένα, κρίσιμα τμήματα και κλινικές, με αποτέλεσμα να  αποδυναμώνονται  μέχρι πλήρους διάλυσης.

-Γιατί αντί για επίταξη του ιδιωτικού τομέα, με την νέα υπουργική απόφαση οι κλινικάρχες θα τσεπώσουν 30 εκ. ευρώ επιπλέον, θα μπορούν να ανοίγουν κλίνες ΜΕΘ χωρίς κανείς να τους ελέγχει αν πληρούν τις απαιτούμενες προδιαγραφές, θα έχουν το δικαίωμα να δέχονται ασθενείς για νοσηλεία στις ΜΕΘ μόνο αν τους συμφέρει”.

Η ΟΕΝΓΕ ζητάει μεταξύ άλλων μαζικές προσλήψεις όλου του αναγκαίου μόνιμου προσωπικού πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης για την ανάπτυξη και στελέχωση του δημόσιου συστήματος υγείας. Μονιμοποίηση όλων των επικουρικών, όλων των συμβασιούχων χωρίς όρους και προϋποθέσεις. Μαζικά επαναλαμβανόμενα test στους εργαζόμενους στις δομές υγείας, στους εργασιακούς χώρους, σε κλειστές δομές, κλπ. Διενέργεια test απολύτως δωρεάν σύμφωνα με επιστημονικά κριτήρια. Άμεση εφαρμογή της απόφασης του ΣτΕ, επαναφορά των αποδοχών μας στα επίπεδα πριν από τις μνημονιακές περικοπές και καταβολή των αναδρομικών διαφορών. Επαναφορά 13ου και 14ου μισθού. Ανθρώπινα ωράρια. 5ημερο-6ωρο-30ωρο -1 εφημερία την εβδομάδα. Ένταξη στα Βαρέα και Ανθυγιεινά. Χορήγηση του επιδόματος ανθυγιεινής εργασίας.