Οι εργαζόμενοι στη Bristol Myers Squibb Ελλάδας τίμησαν τους ασθενείς και τους φροντιστές τους

0
629

«Όλοι μαζί, εργαζόμαστε για τους ασθενείς και εκείνους που τους φροντίζουν». Αυτό ήταν το μήνυμα που έστειλαν οι εργαζόμενοι της Bristol Myers Squibb Ελλάδας στην  διαδικτυακή εσωτερική εκδήλωση που οργανώθηκε με αφορμή την  φετινή 7η Παγκόσμια Εβδομάδα Ασθενών (Global Patient Week).

Πρόκειται για τον εταιρικό θεσμό της βιοφαρμακευτικής εταιρείας Bristol Myers Squibb, που τιμά τους ασθενείς και τη συνεισφορά της εταιρείας στη βελτίωση της ποιότητας ζωής τους.

Οι  εργαζόμενοι αναλογίστηκαν ένα  δικό τους αγαπημένο πρόσωπο, η εμπειρία του οποίου τους  εμπνέει να εργάζονται για τη βελτίωση της ζωής των ασθενών, είτε αυτό το πρόσωπο πάσχει από κάποιο νόσημα, είτε φροντίζει έναν ασθενή.

Κατά την εκδήλωση τονίστηκε πως μαζί με τον ασθενή και ο φροντιστής του, βιώνει πολλαπλές προκλήσεις και δυσκολίες σε διαφορετικά επίπεδα της καθημερινότητάς του. Επιπλέον, οι συμμετέχοντες άκουσαν και συνομίλησαν με ασθενή η οποία πάσχει από β-θαλασσαιμία. Η ομιλήτρια περιέγραψε πώς η θεραπεία της άλλαξε ριζικά την καθημερινότητα και την ποιότητα ζωής της, ενώ παράλληλα επεσήμανε τις προκλήσεις που αντιμετωπίζουν τα άτομα-πάσχοντες με β-θαλασσαιμία.

Από την πλευρά της, η Κορίνα Πατέλη-Bell, πρόεδρος του οργανισμού «FailLife -Φροντίδα και Πρόληψη για τον καρκίνο του πνεύμονα»  μοιράστηκε το βίωμά της ως σύζυγος-φροντιστής  ασθενούς με καρκίνο του πνεύμονα, ο οποίος δυστυχώς δεν βρίσκεται πλέον στη ζωή. Η δε Πρόεδρος της Ένωσης Ασθενών Ελλάδας Κατερίνα Κουτσογιάννη  έδωσε έμφαση στα επιτεύγματα της Ένωσης κατά την πρώτη διετία λειτουργία. Η ίδια σημείωσε ότι υπάρχουν ακόμη προκλήσεις, με πιο σημαντική την ισότιμη και θεσμοθετημένη συμμετοχή των εκπροσώπων ασθενών στις διαδικασίες λήψης αποφάσεων, με γνώμονα ένα βιώσιμο και αποτελεσματικό υγειονομικό σύστημα.

Σχετικά με τον θεσμό  η Διευθύντρια Εταιρικών Υποθέσεων της BMS Ελλάδας Ζέφη Βλαχοπιώτη τόνισε πως «ο ετήσιος εορτασμός της Παγκόσμιας Εβδομάδα των Ασθενών είναι ένα ορόσημο της ασθενοκεντρικής κουλτούρας της BMS και του τι σημαίνει να υπηρετούμε τους ασθενείς. Φέτος, αποτίουμε φόρο τιμής και στους φροντιστές των ασθενών. Οι εμπειρίες τους αποτελούν για εμάς μαθήματα ζωής, πηγή έμπνευσης και κίνητρο για να συνεχίσουμε αυτήν την προσπάθεια».