Οι Κινητές Ιατρικές Μονάδες στην Ιστιαία για δωρεάν προληπτικές εξετάσεις

0
245

Το έμπειρο ιατρικό προσωπικό των Κινητών Ιατρικών Μονάδων (ΚΙΜ)  θα βρεθεί στην Ιστιαία στο πλαίσιο διεξαγωγής του Εθνικού Προγράμματος Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας σε απομακρυσμένες περιοχές της χώρας μας.

Το πρόγραμμα υλοποιείται από την Αναγέννηση και Πρόοδος σε συνεργασία με την Ανώνυμη Εταιρεία Μονάδων Υγείας (Α.Ε.Μ.Υ. Α.Ε.), υπό την επιστημονική επίβλεψη της Α΄ Ορθοπαιδικής Χειρουργικής Κλινικής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, με πρωτοβουλία και αποκλειστική δωρεά από το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ).

Οι ιατρικές ειδικότητες που θα πλαισιώνουν την ομάδα των ΚΙΜ στην Ιστιαία είναι: Γενικός Χειρουργός και Οφθαλμίατρος και οι πολίτες μπορούν να επισκέπτονται το Κέντρο Υγείας της Ιστιαίας όπου θα διεξαχθούν τα ιατρεία:

-Την Πέμπτη 8 Ιουνίου 2023 | 15:00-17:00

-Την Παρασκευή 9 έως Κυριακή 11 Ιουνίου 2023 | 09:00-17:00

-Τη Δευτέρα 12 Ιουνίου 2023 | 9.00 – 14.00.
Ειδικότερα θα παρέχονται δωρεάν οι ακόλουθες υπηρεσίες και διαγνωστικές εξετάσεις:

  • Ψηφιακή τρισδιάστατη μαστογραφία
  •  Έλεγχος οπτικής οξύτητας – μέτρηση ενδοφθάλμιας πίεσης – Βυθοσκόπηση

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να κλείσουν ηλεκτρονικά το ραντεβού τους μέσω:

Της ιστοσελίδας των ΚΙΜ | https://mykim.gr
Tης εφαρμογής MyKIM διαθέσιμη σε Playstore & Appstore

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να καλείτε στο τηλέφωνο:
210 2447694 (Δευ – Παρ,13:00 – 16:00).

Επισημαίνεται ότι τα μέλη της αποστολής, ακολουθώντας τις συστάσεις του Υπουργείου Υγείας και της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών για το υγειονομικό και νοσηλευτικό προσωπικό της χώρας, έχουν εμβολιαστεί κατά της νόσου COVID-19. Κατά τη διενέργεια των ιατρείων και των διαγνωστικών εξετάσεων θα τηρούνται οι οδηγίες του ΕΟΔΥ και θα λαμβάνονται όλα τα προβλεπόμενα μέτρα προστασίας.

Οι KIM έχουν πραγματοποιήσει από το 2014, 147 αποστολές σε απομακρυσμένες περιοχές της νησιωτικής και ηπειρωτικής Ελλάδας.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τις δράσεις των ΚΙΜ και της “Αναγέννηση και Πρόοδος” μπορείτε να επισκεφθείτε τις παρακάτω ιστοσελίδες: Των Κινητών Ιατρικών Μονάδων | www.mmu.gr Της Αναγέννησης & Πρόοδος | www.randp.gr