Ο Περιφερειάρχης Γιώργος Πατούλης στο Δήμο Ν. Σμύρνης για την εβδομάδα Υγείας

0
521

Ο Περιφερειάρχης Αττικής και  Πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Αθήνας  Γιώργος Πατούλης  επισκέφθηκε την περασμένη Τετάρτη, το ΚΕΠ Υγείας του Δήμου Ν. Σμύρνης, στο πλαίσιο της εβδομάδας υγείας που πραγματοποιήθηκε στο Δήμο, σε συνεργασία με το Εθνικό Διαδημοτικό Δίκτυο Υγιών Πόλεων-Προαγωγής Υγείας (ΕΔΔΥΠΠΥ) και την Περιφέρεια Αττικής.

Κατά τη διάρκεια της εβδομάδας Υγείας οι πολίτες έχουν την ευκαιρία να κάνουν  δωρεάν υπερηχογράφημα με σκοπό την πρόληψη και την έγκαιρη διάγνωση του Ανευρύσματος Κοιλιακής Αορτής. Οι εξετάσεις πραγματοποιήθηκαν σε συνεργασία με την ιατρό ακτινολόγο, συνεργάτιδα του ΚΕΠ Υγείας κα Μαρία Παλιατσέα.

Τον κ. Πατούλη υποδέχθηκαν ο Δήμαρχος Ν. Σμύρνης Σ. Τζουλάκης και ο Αντιδήμαρχος Υγείας και Κοινωνικής Πολιτικής Π. Γιατζίδης. Ο πρόεδρος του ΙΣΑ  είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει με πολίτες αλλά και τους ιατρούς και νοσηλευτές που στελεχώνουν το δημοτικό πολυαιτρείο και το ΚΕΠ Υγείας, προκειμένου να ενημερωθεί για τις υπηρεσίες που παρέχουν αλλά και για τυχόν ανάγκες που έχουν.
Σε δηλώσεις του και αφού συνεχάρη το Δήμαρχο Ν. Σμύρνης για την προσπάθεια την οποία κάνει μαζί με τους συνεργάτες του προκειμένου να συμβάλλουν στη ενίσχυση της πρόληψης υγείας στους πολίτες μέσω των ΚΕΠ υγείας του Εθνικού Διαδημοτικού Δικτύου Υγιών Πόλεων, επισήμανε τα εξής:

«Στη Περιφέρεια Αττικής με συγκεκριμένες πρωτοβουλίες που έχουμε αναλάβει και με σταθερά βήματα θέτουμε τη πρόληψη αλλά και την ενίσχυση της πρωτοβάθμιας υγείας σε πρώτη προτεραιότητα. Κεντρικό ρόλο στη προσπάθεια αυτή έχουν τα  ΚΕΠ υγείας.  Έχουμε δημιουργήσει ένα μεγάλο καθολικό πρόγραμμα πρόληψης και προσυμπτωματικού Ελέγχου Υγείας για τους 66 Δήμους της Αττικής, για όλους τους πολίτες σε 11 θανάσιμα νοσήματα, σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό υγείας.Στο πλαίσιο αυτό πραγματοποιείται και η σημερινή δράση που αφορά στον έλεγχο κοιλιακής αορτής. Θα συνεχίσουμε και με άλλες πρωτοβουλίες προς αυτή την κατεύθυνση με στόχο την καλύτερη θωράκιση της υγείας των πολιτών».

Ο Δήμαρχος Νέας Σμύρνης κ. Σταύρος Τζουλάκης, αφού ευχαρίστησε θερμά τον Περιφερειάρχη Αττικής για τη στήριξη και τις σημαντικές πρωτουβουλίες που αναλαμβάνει στον τομέα της προστασίας της υγείας των πολιτών τόνισε: «Σε μια δύσκολη για όλους περίοδο που ο τομέας της Δημόσιας Υγείας δοκιμάζεται, η πρόληψη και η ενημέρωση πάνω στα ζητήματα υγείας αποτελούν την βασική μας προτεραιότητα. Ως Δημοτική Αρχή μπροστά στη νέα αυτή πραγματικότητα οφείλουμε να αναζητήσουμε εναλλακτικές λύσεις, ώστε να αποτρέψουμε την περαιτέρω επιβάρυνση των δεικτών δημόσιας υγείας. Δίνοντας βάρος στην καλύτερη ενημέρωση των πολιτών καθώς και στην υιοθέτηση πολιτικών πρόληψης, έχουμε στόχο να χτίσουμε τείχος προστασίας προσωπικής και κατ’ επέκταση της Δημόσιας Υγείας»

Ο Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής, Υγείας και Αλληλεγγύης  κ. Παναγιώτης Γιατζίδης δήλωσε: «Στο Δήμο Ν. Σμύρνης είμαστε περήφανοι για την θεσμοθέτηση της Εβδομάδας Υγείας και Πρόληψης. Ιδρύσαμε το ΚΕΠ Υγείας, συνεργαζόμαστε με το Ελληνικό Διαδημοτικό Δίκτυο Υγιών Πόλεων Προαγωγής Υγείας και την Περιφέρεια Αττικής, έχουμε δημιουργήσει νέα Δημοτικά Ιατρεία στελεχωμένα με έξι ιατρικές ειδικότητες και άλλο επιστημονικό προσωπικό, δίνουμε τη δυνατότητα στους πολίτες να προασπίσουν την προσωπική τους υγεία αλλά και της οικογενείας τους. Τη δύσκολη αυτή περίοδο που διανύουμε αυτό είναι σήμερα επιβεβλημένο παρά ποτέ άλλοτε στο παρελθόν. Όλοι μαζί στεκόμαστε δίπλα στον πολίτη με δράσεις ευαισθητοποίησης για την προάσπιση του πολυτιμότερου αγαθού, την Υγεία.»

Στην δράση παραβρέθηκαν η κα Μαρία Αραμπατζή, στέλεχος της Κεντρικής Δομής των ΚΕΠ Υγείας, η κα Μαριάνθη Χατζηκωνσταντίνου, στέλεχος της Κεντρικής Δομής των ΚΕΠ Υγείας και η κα Αναστασία Κοιλού Στέλεχος της Περιφέρειας Αττικής, Υπεύθυνη των πιλοτικών ΚΕΠ Υγείας.