Παγκόσμιος Ιατρικός Σύλλογος: «Lockdown μέχρι το Πάσχα»… και βλέπουμε

0
499

Μπορεί ο εμβολιασμός στις χώρες της Ευρωπαϊκής ένωσης να ξεκινήσει στις 27, 28 και 29 Δεκεμβρίου, όπως ανακοίνωσε σήμερα στο Twitter η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, ωστόσο αυτό δε σημαίνει ότι τα μέτρα θα χαλαρώσουν αμέσως. Μάλιστα ο πρόεδρος του Παγκόσμιου Ιατρικού Συλλόγου, κ. Φρανκ Ούλριχ Μοντγκόμερι εκτιμά ότι τα μέτρα της καραντίνας για τον κορωνοϊό θα διαρκέσουν μέχρι το Πάσχα: «Παρόλο που οι εμβολιασμοί ξεκινούν νωρίτερα από το αναμενόμενο, τα αποτελέσματά τους θα βοηθήσουν μόνο σταδιακά στη βελτίωση της κατάστασης. Θα πρέπει να συνεχίσουμε με ζούμε με διάφορα μέτρα τύπου lockdown τουλάχιστον μέχρι το Πάσχα», δήλωσε δρ. Μοντγκόμερι στις εφημερίδες του Δημοσιογραφικού Ομίλου Funke.

«Οι υπολογισμοί των μοντέλων έδειξαν ότι το σκληρό lockdown θα συμπιέσει τον αριθμό τον αριθμό των λοιμώξεων σε εθνικό επίπεδο κάτω από την τιμή των 50 κρουσμάτων ανά 100.000 κατοίκους σε επτά ημέρες το νωρίτερο. Οι πολίτες θα πρέπει επομένως να είναι προετοιμασμένοι για τη συνέχιση των ισχυόντων αυστηρών κανόνων. Θα υπάρξει παράταση του lockdοwn και πέραν της 10ης Ιανουαρίου», πρόσθεσε.

Ο Δρ. Μοντγκόμερι μάλιστα επέστησε την προσοχή στους πολιτικούς: «Οι πολιτικοί πρέπει να λειάνουν αργά το σκληρό lockdown. Εάν αυτή η διαδικασία προχωρήσει πολύ γρήγορα, υπάρχει μεγάλος κίνδυνος η χώρα σύντομα να παγιδευτεί σύντομα σε ένα ακόμη μεγαλύτερο κύμα πανδημιών. Με κάθε νέο κύμα της επιδημίας, ο ιός θα συνεχίσει να εξαπλώνεται στον πληθυσμό και στη συνέχεια πρέπει να καταπολεμηθεί με όλο και πιο σκληρά μέτρα. Πρέπει να αποφύγουμε ένα φαινόμενο yo-yo στις φάσεις του lockdown», τόνισε ο πρόεδρος του Παγκόσμιου Ιατρικού Συλλόγου.