Παγώνη: To 40%-45% των ανθρώπων που νοσηλεύονται είναι νέοι και δεν έχουν εμβολιαστεί

0
92

Τον μεγάλο κίνδυνο διασποράς του κορωνοϊού στην κοινότητα από τα κορωνοπάρτι που κάνουν οι νέοι στις πλατείες σχολίασε καυστικά η Ματίνα Παγώνη τονίζοντας ότι προφανώς δεν έχουν αντιληφθεί το μέγεθος της απειλής που διατρέχουν οι ίδιοι από τις μεταλλάξεις του ιού.

Συγκεκριμένα η πρόεδρος της ‘Ενωσης Νοσοκομειακών Γιατρών Αθήνας -Πειραιάς (ΕΙΝΑΠ), μιλώντας σήμερα το πρωί στον ΣΚΑΪ είπε : «Η νεολαία δεν έχει καταλάβει ότι οι μεταλλάξεις την αφορούν. Ένας ασυμπτωματικός μπορεί να μεταδώσει σε 50-80 άτομα» είπε χαρακτηριστικά, σημειώνοντας πως αυτοί που νοσηλεύονται κυρίως αυτή την περίοδο είναι οι νέοι. Η κυρία Παγώνη σημείωσε ότι υπάρχει ένα 40-45% από αυτούς που νοσηλεύονται, οι οποίοι δεν έχουν εμβολιαστεί ακόμη και ένα 25% που δεν έχουν εμβολιαστεί ενώ ήταν η σειρά τους. παράλληλα, είπε πως λύση για τα κορωνοπάρτι θα ήταν το άνοιγμα της εστίασης.

Η πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ Ματίνα Παγώνη

Όσον αφορά το Πάσχα στο χωριό η κυρία Παγώνη είπε σαρκαστικά. «Εδώ καίγεται ο κόσμος, γίνεται πόλεμος, εμείς θα σκεφτόμαστε αν θα πάμε στα εξοχικά;» είπε χαρακτηριστικά. «Δεν νομίζω ότι θα πάρει το ρίσκο καμία επιτροπή να βγάλει τον κόσμο στην επαρχία. Προχθές, βάλαμε σε ράντζα τους non-Covid ασθενείς», επεσήμανε.

Σημειώνεται ότι χθες κατά τη διάρκεια της προγραμματισμένης συνέντευξης Τύπου από το υπουργείο Υγείας για την πορεία των εμβολιασμών στη χώρα μας, η πρόεδρος της Επιτροπής Εμβολιασμών Μαρία Θεοδωρίδου τόνισε ότι εννέα στους δέκα ασθενείς που νοσηλεύονται είναι ανεμβολίαστοι: «Από τη στιγμή που εμβολιάστηκε σημαντικό ποσοστό των ηλικιωμένων στη χώρα μας, βλέπουμε ότι τα άτομα ηλικίας άνω των 75 ετών δεν χρειάζεται να νοσηλευθούν λόγω κορωνοϊού ή είναι πολύ μικρός ο αριθμός τους στα νοσοκομεία και τις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας». Μάλιστα η κυρία Θεοδωρίδου τόνισε ότι: «κανένα εμβόλιο κατ’ αρχήν δεν είναι 100% προστατευτικό και οι μεγάλες ηλικίες έχουν μειωμένη ανοσοαπάντηση σε ένα εμβόλιο. Ωστόσο από έναν αριθμό περίπου 1.000 θανάτων, το 90% ήταν ανεμβολίαστοι» είπε.

Η ίδια συνέχισε εξηγώντας ότι το 10% μοιράζεται, είναι μικρός ο αριθμός των ατόμων που έχουν κάνει και τις δύο δόσεις του εμβολίου και επίσης μικρός και ο αριθμός με τη μία δόση. «Είναι στοιχεία τα οποία στηρίζουν το θέμα ότι ο εμβολιασμός αποδίδει και έχει κάνει αυτή τη μεταβολή του τοπίου, ακόμη και της διάρκειας νοσηλείας στις Μονάδες Εντατικής Νοσηλείας» είπε.