Πέντε τόνοι τρόφιμα και είδη πρώτης ανάγκης από την ΠΕΦ για το «Μαζί για το Παιδί

0
461

Πέντε  τόνοι τρόφιμα και είδη πρώτης ανάγκης για παιδιά, συγκέντρωσαν τα μέλη της Πανελλήνιας Ένωσης Φαρμακοβιομηχανίας (ΠΕΦ), μέσω της πανελλήνια δράσης «Food Drive» που διοργανώνει για τέταρτη συνεχόμενη χρονιά η ΠΕΦ.

Επιδίωξη είναι η εξασφάλιση βασικών αγαθών για τα παιδιά που στηρίζει η Ένωση «Μαζί για το Παιδί». Οι εργαζόμενοι της εγχώριας βιομηχανίας φαρμάκου  ανταποκρίθηκαν θερμά στο κάλεσμα της ΠΕΦ και στήριξαν ξανά το έργο της. Τα τρόφιμα και τα είδη πρώτης ανάγκης θα διατεθούν στην Ένωση για να ικανοποιήσουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες των παιδιών και των οικογενειών που αγκαλιάζει το «Μαζί για το Παιδί».

Ο θεσμός «Food Drive 2021» αποσκοπεί να συνδράμει  στην εκρίζωση της φτώχειας και του κοινωνικού αποκλεισμού. Ενδεικτικό είναι ότι από στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ προκύπτει ότι ένας στους τρεις συμπολίτες μας αντιμετωπίζει τον κίνδυνο της φτώχειας και του κοινωνικού αποκλεισμού. Εκτιμάται, μάλιστα, πως η παιδική ανέχεια έχει αυξηθεί 21,4% συγκριτικά με το 2019. Τα στοιχεία αυτά αναδεικνύουν την αναγκαιότητα να σταθούμε ως υπεύθυνοι κοινωνικοί εταίροι δίπλα σε όσους μας έχουν ανάγκη.

Την ευγνωμοσύνη της εξέφρασε στην ΠΕΦ η πρόεδρος της Ένωσης «Μαζί για το Παιδί», Αλεξάνδρα Μαρτίνου, σχετικά με την ενέργεια Food Drive «PEF4Mazi». Η ίδια σημείωσε ότι χάρη στην προσφορά της ΠΕΦ. η Ένωση θα μπορεί να στηρίξει «ακόμη περισσότερα παιδιά και οικογένειες που βρίσκονται σε ανάγκη. Ειδικά κατά την περίοδο της πανδημίας, η βοήθεια αυτή είναι ακόμη πιο ουσιαστική καθώς οι ανάγκες για τρόφιμα και είδη πρώτης ανάγκης έχουν αυξηθεί. Ευχόμαστε να σας έχουμε για πολλά ακόμη χρόνια δίπλα μας, MAZI να στηρίζουμε αυτά τα παιδιά».

Με την σειρά του ο πρόεδρος της ΠΕΦ, Θεόδωρος Τρύφων επεσήμανε την εντυπωσιακή ανταπόκριση των εργαζομένων της ελληνικής φαρμακοβιομηνίας στο Food Drive 2021 για μία ακόμα χρονιά . «Η προσφορά προς τον συνάνθρωπο που βρίσκεται σε ανάγκη, η πρόσβαση σε βασικά αγαθά χωρίς αποκλεισμούς και η εξάλειψη των ανισοτήτων βρίσκονται στον πυρήνα των αξιών της εγχώριας βιομηχανίας φαρμάκου. Για αυτό το λόγο η ΠΕΦ και οι εταιρείες-Μέλη της θα συνεχίσουν να μεριμνούν με δράσεις που στηρίζουν έμπρακτα τους συνανθρώπους μας που αντιμετωπίζουν την φτώχεια και τον κοινωνικό αποκλεισμό» σημείωσε χαρακτηριστικά ο κ. Τρύφων.

Για αισιόδοξο μήνυμα μίλησε από την πλευρά της η υπεύθυνη Ευρωπαϊκών Υποθέσεων & ΕΚΕ της ΠΕΦ, Κατερίνα Παταβού για τη συνέχεια των κοινωνικών μας δράσεων. «Η ανταπόκριση των εργαζομένων της ελληνικής φαρμακοβιομηχανίας ξεπέρασε κάθε προσδοκία και μας δίνει ώθηση να συνεχίζουμε να στηρίζουμε τους συνανθρώπους μας που βρίσκονται σε ανάγκη» πρόσθεσε η ίδια.