Νοσοκομείο «Σωτήρια»: Αρνητικά βγήκαν τα 22 πρώτα τεστ από τους εργαζόμενους της Θωρακοχειρουργικής Κλινικής.

0
248

Αρνητικά είναι τα αποτελέσματα από τα 22 τεστ στο προσωπικό της Θωρακοχειρουργικής Κλινικής του «Σωτηρία». Εντός της ημέρας αναμένονται ακόμα 16 αποτελέσματα από το υπόλοιπο προσωπικό της Κλινικής. Να σημειωθεί ότι με όσα προβλέπονται στα σχετικά πρωτόκολλα, ακόμη κι αν διαγνωστούν θετικοί και άλλοι εργαζόμενοι δεν κινδυνεύει με αναστολή η λειτουργία του νοσοκομείου.

Σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας χθες εντοπίστηκαν 5 θετικά κρούσματα SARS-CoV-2 (3 γιατροί και 2 νοσηλευτές της Κλινικής), γεγονός που σήμανε το συναγερμό στο νοσοκομείο. Οι φορείς είναι σε κατ΄οίκον νοσηλεία. Στο πλαίσιο προληπτικού ελέγχου, όλοι οι υπηρετούντες στην Κλινική, συνολικά 38 άτομα, υποβάλλονται σε τεστ Covid.

Ειδικότερα χθες αμέσως μετά τον εντοπισμό των 5 κρουσμάτων,  η Θωρακοχειρουργική κλινική έκλεισε και πραγματοποιήθηκε  απολύμανση. Οι 4 νοσηλευόμενοι ασθενείς της παραμένουν σε νοσηλεία μη μετακινούμενοι. Η Κλινική εφημερεύει το προσεχές Σάββατο 3 Οκτωβρίου 2020 και εκτιμάται η ετοιμότητα λειτουργίας της. Σημειώνεται ότι στο νοσοκομείο νοσηλεύονται 134 ασθενείς με λοίμωξη covid-19, καθώς είναι ένα από τα βασικά νοσοκομεία αναφοράς για τον κορωνοϊό.

Εν τω μεταξύ χθες άλλη  μια γιατρός βρέθηκε θετική στο κορωνοϊό. Πρόκειται για μια ειδικευόμενη γιατρός της παθολογικής κλινικής του Γενικού Νοσοκομείου Κατερίνης. Σύμφωνα με το olympusmera.gr, ξεκινήσει η διαδικασία ιχνηλάτησης στο προσωπικό και στις επαφές της ιατρού ενώ οι ασθενείς που νοσηλεύονται στην παθολογική κλινική, έχουν μεταφερθεί σε άλλους θαλάμους του νοσοκομείου προκειμένου να απολυμανθεί ο χώρος της εν λόγου κλινικής.

Να σημειωθεί ότι χθες ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας κατά τη διάρκεια της επίσκεψης του στο Νοσοκομείο “Λαϊκό”, έκανε για άλλη μια φορά έκκληση στους πολίτες να τηρούν τα μέτρα προστασίας από τον κορωνοϊό προφυλάσσονται έτσι την υγεία τους, την υγεία των άλλων αλλά και τους υγειονομικούς στα νοσοκομεία μας, που βρίσκονται στην πρώτη γραμμή του πολέμου εναντίον  του Covid-19. Το τρίπτυχο αποστάσεις ασφαλείας, μάσκα και πολύ συχνό και σχολαστικό πλύσιμο των χεριών είναι τα μοναδικά όπλα, που έχουμε για να αντιμετωπίσουμε τον πολύ δύσκολο χειμώνα που έρχεται, μέχρι να βγει το εμβόλιο.