Σε μίνι- lockdown και η Κύθνος.

0
635

Έκτακτα περιοριστικά μέτρα για την αντιμετώπιση της διασποράς του κορωνοϊού στην Κύθνο ανακοίνωσε η γενική γραμματεία Πολιτικής Προστασίας, κατόπιν έκτακτης σύσκεψης των αρμόδιων φορέων.

Τα μέτρα, τα οποία θα ισχύουν από το πρωί της Παρασκευής και για τις επόμενες 14 ημέρες, αφορούν τα εξής:

– Απαγόρευση λειτουργίας όλων των καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος από τις 12 τα μεσάνυχτα έως τις 05.00 της επομένης.

– Αναστολή κάθε είδους εκδήλωσης όπως πάρτυ, εμποροπανηγύρεις, λιτανείες.

– Απαγόρευση κάθε είδους συνάθροισης πολιτών άνω των 9 ατόμων για οποιονδήποτε λόγο, τόσο σε δημόσιο όσο και σε ιδιωτικό χώρο.

– Στους χώρους εστίασης επιτρέπεται μέγιστος αριθμός ατόμων σε κάθε τραπέζι έως 4 άτομα, εκτός εάν πρόκειται για συγγενείς Α’ βαθμού όπου επιτρέπεται έως 6 άτομα.

– Υποχρεωτική η χρήση μάσκας τόσο σε εξωτερικούς όσο και σε εσωτερικούς χώρους.

Αξίζει να σημειωθεί ότι σε συνεννόηση με το υπουργείο Οικονομικών, για τις πληττόμενες επιχειρήσεις είναι δυνατή η αναστολή σύμβασης εργασίας των εργαζομένων.

Στο παραπάνω πλαίσιο, άλλωστε, επείγουσα ειδοποίηση μέσω του Ευρωπαϊκού Αριθμού Έκτακτης Ανάγκης 112 έστειλε η γενική γραμματεία Πολιτικής Προστασίας για το αυξημένο επιδημιολογικό φορτίο Covid-19 στο νησί των Κυκλάδων.

«Φοράτε υποχρεωτικά μάσκα. Να είστε σε επιφυλακή, μείνετε ασφαλείς, μείνετε υγιείς», αναφέρει χαρακτηριστικά το μήνυμα, που καλεί τους πολίτες να ακολουθήσουν τα μέτρα προστασίας.

Ο δήμαρχος του νησιού, Σταμάτης Γαρδέρης δήλωσε σήμερα ότι, «στην Κύθνο υπάρχουν εννέα διαπιστωμένα κρούσματα συνολικά», ενώ όπως εξήγησε όλα τα κρούσματα συνδέονται μεταξύ τους και βρίσκονται σε συγκεκριμένη περιοχή.

Κλιμάκιο το ΕΟΔΥ επισκέπτεται σημερνά το νησί  για να προχωρήσει σε ιχνηλατήσεις και να διαπιστωθεί το μέγεθος του προβλήματος.