Συναγερμός στην Πέλλα: Εντοπίστηκαν 114 κρούσματα κορωνοϊού και σε δεύτερη κονσερβοποιία.

0
269

Την αναστολή λειτουργίας και δεύτερης εταιρείας κονσερβοποιίας στο Μαυροβούνι Σκύδρας στην Πέλλα, για 10 ημέρες αποφάσισε η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας, καθώς βρέθηκαν 114 κρούσματα κορωνοϊού. Το πρώτο εργοστάσιο κονσερβοποιίας ήταν πριν από τρεις εβδομάδες περίπου, στην περιοχή των Γιαννιτσών. Μάλιστα τότε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς είχε ανακοινώσει περιοριστικά μέτρα στο Νομό Πέλλας, Κιλκίς, Ημαθίας και Κιλκίς από τις 11 έως και τις 25 Σεπτεμβρίου.

Σημειώνεται ότι ο Νομός Πέλλας είναι ένας από τους Νομούς, που έχουν χτυπηθεί  άσχημα από τον κορωνοϊό, καθώς καθημερινά δίνει πολλά κρούσματα σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία του ΕΟΔΥ. Συγκεκριμένα χθες Πέμπτη έδωσε 5 νέα κρούσματα ενώ την Τετάρτη 30 Σεπτεμβρίου είχε δώσει 13 νέα κρούσματα!

Η νέα ανακοίνωση της ΓΓ Πολιτικής Προστασίας αναφέρει: «Λόγω επιβεβαιωμένου υψηλού επιδημιολογικού φορτίου (114 κρούσματα) σε εταιρεία κονσερβοποιίας στο Μαυροβούνι Σκύδρας Νομού Πέλλας, κατόπιν σχετικών ελέγχων, με εντολή του Υφυπουργού Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκου Χαρδαλιά, απόφαση του Γενικού Γραμματέα Πολιτικής Προστασίας, Βασίλειου Παπαγεωργίου, καθώς και σε συνεννόηση με τα στελέχη του ΕΟΔΥ που διενεργούν επιτόπιους ελέγχους, αναστέλλεται η λειτουργία της εν λόγω εταιρείας στο σύνολό της, συμπεριλαμβανομένων όλων των υποδομών και των εγκαταστάσεών της, και κάθε είδους χώρων κύριων και βοηθητικών, για επιτακτικούς λόγους αντιμετώπισης σοβαρού κινδύνου δημόσιας υγείας και ειδικότερα για τον περιορισμό της διασποράς και των επιπτώσεων της νόσου COVID-19». Η ανωτέρω αναστολή λειτουργίας ισχύει για 10 ημέρες από σήμερα  2 Οκτώβριου και ώρα 12.00 έως 11-10-2020 και ώρα 12.00.

Σημειώνεται ότι από το πρωί γίνονται έκτακτες συσκέψεις στο Δημαρχείο της Πέλλας ενώ ήδη οι κάτοικοι ενήλικες αλλά και μικρά παιδιά, φορούν και στους εξωτερικούς χώρους ( δρόμους, πλατείες κλπ) μάσκες καθώς η ανησυχία είναι μεγάλη.