Περιφέρεια Αττικής: Δωρεά σκάφους στο Λιμενικό, με υγειονομικό εξοπλισμό, για τους νησιώτες του Αργοσαρωνικού

0
700

Μεγαλύτερη ασφάλεια θα νιώθουν πλέον οι κάτοικοι των νησιών του Αργοσαρωνικού, με το υπερσύγχρονο σκάφος του Λιμενικού που διαθέτει υγειονομικό εξοπλισμό, για τη άμεση διακομιδή ασθενών από τα νησιά στα μεγάλα νοσοκομεία της Αττικής.

Πρόκειται για μια πολύτιμη δωρεά της Περιφέρειας Αττικής στο Λιμενικό Σώμα που ενισχύει πλέον τη δύναμή του με ένα σκάφος που έχει όλο τον απαραίτητο εξοπλισμό για την ακόμα πιο ασφαλή διακομιδή των ασθενών. Σημειώνεται ότι για το έργο η Περιφέρεια Αττικής εξασφάλισε πόρους από το ΕΣΠΑ.

Ο Περιφερειάρχης Αττικής, Γιώργος Πατούλης σε ανάρτησή του από την Αίγινα ανακοίνωσε το ευχάριστο νέο της χρηματοδότησης του έργου με 500.000 ευρώ. «Καθήκον και προτεραιότητά μας η διασφάλιση της ισότιμης πρόσβασης όλων των κατοίκων της Αττικής σε δομές Υγείας!» έγραψε χαρακτηριστικά σε ανάρτησή του.

Στόχος είναι η διασφάλιση της υγείας των κατοίκων των νησιών του Αργοσαρωνικού, που θα συνεχίσουν να είναι στο επίκεντρο των πολιτικών μας.

Στη τελετή παράδοσης του  σκάφους παρόντες ήταν ο Υφυπουργός Ναυτιλίας Κωνσταντίνος Κατσαφάδος, ο Δήμαρχος Αίγινας Γ. Ζορμπάς, ο Αρχηγός του Λιμενικού Σώματος Αντιναύαρχος Θ. Κλιάρης και η Αντιπεριφερειάρχης Νήσων Βάσω Θεοδωρακοπούλου Μπόγρη.