Πρόγραμμα Life Skills: Ανακάλυψε την κοινωνική πλευρά της εργασίας!

0
606

Τα ποσοστά της νεανικής ανεργίας στην Ελλάδα είναι υψηλά, με νέους να βρίσκονται εκτός απασχόλησης, εκπαίδευσης ή κατάρτισης και να αγωνίζονται καθημερινά για την ένταξή τους στη αγορά εργασίας. Σε αυτούς ακριβώς απευθύνεται το νέο φιλόδοξο πρόγραμμα αμειβόμενης πρακτικής άσκησης- σε φορείς κοινωνικής και αλληλέγγυας οικονομίας ή σε μικρομεσαίες επιχειρήσεις με κοινωνικό αντίκτυπο– του British Council, Life Skills. Το πρόγραμμα στοχεύει στην καταπολέμηση της νεανικής ανεργίας, στηρίζοντας τους συμμετέχοντες που επιθυμούν μια θετική αλλαγή σταδιοδρομίας στην καριέρα τους, ώστε να διεκδικήσουν ένα καλύτερο μέλλον.

Οι νέοι αντιμετωπίζουν συχνά μεγάλες προκλήσεις κατά την μετάβασή τους από την εκπαίδευση στην εργασία, με αποτέλεσμα η υποαπασχόληση και η ανεργία να εκτινάσσονται στα ύψη.

Για το σκοπό αυτό, το British Council εμπνεύστηκε και υλοποίησε το νέο πρόγραμμα Life Skills, με χρηματοδότηση της HSBC δίνοντας στους νέους την δυνατότητα μέσω αμειβόμενης πρακτικής, να αποκτήσουν νέες εμπειρίες και δεξιότητες, διεκδικώντας στο μέλλον καλύτερες θέσεις εργασίας.  Θα διοργανωθούν δύο κύκλοι αμειβόμενης πρακτικής άσκησης σε όλη την Ελλάδα, όπου οι συμμετέχοντες θα αποκτήσουν 2 μήνες επαγγελματικής εμπειρίας σε φορείς κοινωνικής και αλληλέγγυας οικονομίας ή σε μικρομεσαίες επιχειρήσεις με κοινωνικό αντίκτυπο. Εκεί θα έρθουν σε επαφή με έμπειρους επαγγελματίες  του κλάδου των κοινωνικών επιχειρήσεων και θα ενδυναμώσουν τις γνώσεις τους.

Στο πλαίσιο του προγράμματος θα διεξαχθούν και εκπαιδευτικά εργαστήρια στα οποία υπάρχει η δυνατότητα online δωρεάν εγγραφής και Start-up Boot camps, όπου οι ωφελούμενοι θα βρεθούν μέσα σε ένα καινοτόμο περιβάλλον συνεργασίας και καινοτομίας.  Στο τέλος του διετούς προγράμματος θα έχουν αποκτήσει απασχολησιμότητα και επαγγελματικές δεξιότητες, καθώς και πρόσβαση σε νέες θέσεις εργασίας.

Αν είστε νέος-α και βρίσκεστε σε διαδικασία αναζήτησης της επαγγελματικής σας ταυτότητας ενώ παράλληλα θέλετε να  διευρύνετε  την αντίληψη σας γύρω από την έννοια της κοινωνικής οικονομίας κάντε ΔΩΡΕΑΝ την εγγραφή σας στα εργαστήρια του LifeSkills ΕΔΩ