ΣΑΦΕΕ: 1ο Πανελλήνιο Συνέδριο «Ψηφιακός Μετασχηματισμός στην υγεία»

0
128

Ο Σύλλογος Αντιπροσώπων Φαρμακευτικών Ειδών και Ειδικοτήτων (Σ.Α.Φ.Ε.Ε.), πιστός στη στρατηγική του Συλλόγου για παρεμβάσεις, σε όλα τα θέματα που απασχολούν τη φαρμακευτική αγορά και γενικότερα τον χώρο της υγείας, διοργανώνει το 1ο Πανελλήνιο Συνέδριο για τον ΨΗΦΙΑΚΟ ΜΕΤΑΣΧΗΜΑΤΙΣΜΟ ΣΤΗΝ ΥΓΕΙΑ, την Πέμπτη 22 Απριλίου 2021, από τις 9:30 έως τις 17:30, με σημείο μετάδοσης την αίθουσα «ΠΑΥΛΟΣ ΓΙΑΝΝΑΚΟΠΟΥΛΟΣ», στην εταιρεία ΒΙΑΝΕΞ.

Με δεδομένο ότι η Ελλάδα βρίσκεται σε ταχύτατη διαδικασία μετάβασης προς την τέταρτη βιομηχανική επανάσταση, ωθούμενη από τις παγκόσμιες εξελίξεις, αλλά και το γεγονός πως η πανδημία επιτάχυνε αυτές τις εξελίξεις στον χώρο της ΥΓΕΙΑΣ, όπου η άμεση υιοθέτηση ψηφιακών λύσεων επιβλήθηκε με δραματικό τρόπο, ευθύνη όλων όσων υπηρετούν αυτόν τον χώρο είναι η μετάβαση να γίνει ορθολογικά και παραγωγικά.

Στο πλαίσιο του συνεδρίου θα υπάρξει η ευκαιρία να «ψηλαφηθούν» οι ανάγκες όλων των τμημάτων της αγοράς και της κρατικής παρέμβασης, αλλά και να συζητηθούν προκλήσεις, όπως η τεχνητή νοημοσύνη, το 5G και άλλες ψηφιακές δυνατότητες, με τη συμμετοχή κορυφαίων επιστημόνων, παραγόντων της φαρμακευτικής αγοράς και της πολιτικής ηγεσίας.

Στην έναρξή του, την προσφώνηση θα κάνει ο Δρ Αντώνιος Αυγερινός, πρόεδρος του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, γενικός διευθυντής ΣΑΦΕΕ, διδάκτορας Φαρμακευτικής.

Χαιρετισμό θα απευθύνουν οι κ.κ.: Δημήτριος Γιαννακόπουλος, πρόεδρος ΣΑΦΕΕ, Γιώργος Παπάζογλου, γενικός γραμματέας ΣΑΦΕΕ, Ολύμπιος Παπαδημητρίου, πρόεδρος Συνδέσμου Φαρμακευτικών Επιχειρήσεων Ελλάδος (ΣΦΕΕ), Θεόδωρος Τρύφων, πρόεδρος Πανελλήνιας Ένωσης Φαρμακοβιομηχανίας (ΠΕΦ), Απόστολος Βαλτάς, πρόεδρος Πανελληνίου Φαρμακευτικού Συλλόγου(ΠΦΣ),Ευαγγελία Κοράκη, πρόεδρος Συλλόγου Επιχειρήσεων Διεξαγωγής Κλινικών Μελετών (CRO’s), HACRO,και Γιώργος Τουσίμης, αντιπρόεδρος Δ.Σ. PhRMAInnovationForum (PIF).

Η κήρυξη της έναρξης των εργασιών του συνεδρίου θα γίνει από τον αναπληρωτή υπουργό Υγείας, κ. Βασίλη Κοντοζαμάνη.

Ακόμη, στο συνέδριο θα δώσουν το «παρών» ο κ. Γεώργιος Στύλιος, υφυπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, και Ιωάννης Κωτσιόπουλος, γενικός γραμματέας Υπηρεσιών Υγείας του Υπουργείου Υγείας, οι οποίοι και θα συζητήσουν τον ρόλο του κράτους στον ψηφιακό μετασχηματισμό της υγείας. Τη συζήτηση θα συντονίσει η δημοσιογράφος Νατάσα Σπαγαδώρου.