Συνεδριάζει η Επιτροπή Εμπειρογνωμόνων για το άνοιγμα των Λυκείων

0
423

Με τη συμμετοχή της υπουργού Παιδείας, Νίκης Κεραμέως, συνεδριάζει από νωρίς το μεσημέρι η επιτροπή των Λοιμωξιολόγων με θέμα φυσικά την ημερομηνία έναρξης της λειτουργιάς των Λυκείων και με ποιες προϋποθέσεις.

Ειδικότερα η υπουργός Παιδείας, έχει προτείνει το άνοιγμα όχι μόνο της Γ’ Λυκείου αλλά και των τριών τάξεων του Λυκείου την ερχόμενη Δευτέρα 12 Απριλίου, προκειμένου να μην υπάρξουν λειτουργικά προβλήματα με την παρουσία των εκπαιδευτικών στο σχολείο και στην τηλεκπαίδευση, αν και πολλοί καθηγητές κάνουν μαθήματα και στο Γυμνάσιο.

Η πρόταση της υπουργού βασίζεται και στο γεγονός ότι οι μαθητές ηλικίας 16-18 ετών θα ξεκινήσουν από σήμερα τη διενέργεια των self tests, οπότε το άνοιγμα των Λυκείων θεωρείται ασφαλές, αφού όσοι βρεθούν αρνητικοί δεν θα επιστρέψουν στις τάξεις τους.

Αν τελικά η επιτροπή των εμπειρογνωμόνων αποφασίσει να επιστρέψουν οι μαθητές του Λυκείου στις σχολικές αίθουσες, οι σχετικές ανακοινώσεις θα γίνουν το απόγευμα στο πλαίσιο της προγραμματισμένης ενημέρωση του υπουργού Υγείας Βασίλη Κικίλια.

Σε περίπτωση ανοίγματος των Λυκείων στις 12 Απριλίου, θεωρείται πιθανό το άνοιγμα των Γυμνασίων στις 19 Απριλίου, αν και αυτό θα γίνει μόνο για μία εβδομάδα αφού ξεκινούν οι διακοπές του Πάσχα. Το άνοιγμα Δημοτικών και Νηπιαγωγείων θεωρείται σχεδόν βέβαιο στις 10 Μαΐου.

Πάντως, τα μέλη της Επιτροπής είναι πολύ επιφυλακτικά για το σχεδόν ταυτόχρονο άνοιγμα σχολείων και λιανεμπορίου και οι επιφυλάξεις αυτές είναι ακόμα πιο ισχυρές για τις περιοχές που δεν άνοιξαν τα καταστήματα, δηλαδή στη Θεσσαλονίκη, την Πάτρα και την Κοζάνη.
Άλλωστε το χθες βράδυ αξιολόγησαν εκ νέου την επιδημιολογική κατάσταση για κάθε μία Περιφερειακή Ενότητα της χώρας, προκειμένου να έχουν μία πλήρη εικόνα πριν πάρουν οποιαδήποτε απόφαση για τα σχολεία.