Τα μέτρα για την παραλλαγή της Μποτσουάνα. Σε συναγερμό η Ελλάδα και ολόκληρη η Ευρώπη!

0
508

Σαρώνει η πανδημία στη χώρα μας. Το τελευταίο 24ωρο είχαμε 5.870 νέα κρούσματα, 82 νεκρούς και 641 διασωληνωμένους. Συνολικά οι θάνατοι από την αρχή  αυτού του εφιάλτη έφτασαν σήμερα 7.861 θάνατοι και πάμε ολοταχώς για τους 18.000 και βλέπουμε…

Και δεν μας έφταναν όλα αυτά -και η ανοησία των αρνητών του εμβολίου-, μας ήρθε και η μετάλλαξη B.1.1.529 της Μποτσουάνα, ή μετάλλαξη Όμικρον, που έχει προκαλέσει τον τρόμο και τον πανικό στην Ε.Ε και σε όλο τον κόσμο, καθώς η εξάπλωση της είναι θέμα χρόνου. Κυριολεκτικά με μια πτήση… Ήδη στο Βέλγιο έχει επιβεβαιωθεί ένα κρούσμα που ήρθε με πτήση από την Αίγυπτο μέσω Τουρκίας.

Χθες συνεδρίασε εκτάκτως η Επιτροπή Εμπειρογνώμων του Υπουργείου Υγείας και εισηγήθηκε στην Κυβέρνηση τη λήψη μέτρων για την αντιμετώπιση της νέας απειλής που μας βρήκε!

Έτσι από αύριο Σάββατο 27 Νοεμβρίου στις 06.00 το πρωί ισχύουν τα παρακάτω μέτρα που αφορούν οκτώ χώρες της Νότιας Αφρικής και είναι οι: Μποτσουάνα, Ναμίμπια, Λεσότο, Ζιμπάμπουε, Μοζαμβίκη, Εσουατίνι, Ζάμπια και Μαλάουι.

1.Επιτρέπεται η είσοδος μόνο Ελλήνων υπηκόων και άλλων υπηκόων μόνο για απολύτως απαραίτητες (essential) μετακινήσεις, με την προϋπόθεση μοριακού ελέγχου (PCR) 72 ωρών, ανεξαρτήτως της εμβολιαστικής τους κατάστασης.

2.Για την είσοδό τους απαραίτητη προϋπόθεση είναι η παροχή άδειας από τις κατά τόπους Πρεσβείες, Προξενεία και Προξενικές Αρχές άλλων χωρών, που εκπροσωπούν τη xώρα μας, σε περίπτωση απουσίας Ελληνικής Πρεσβείας.

3.Κατά την είσοδό τους στη χώρα θα γίνεται καθολικός έλεγχος με ταχύ αντιγονικό τεστ (Rapid Antigen Test).

4.Μετά την είσοδο στη χώρα θα επιβάλλεται περιορισμός τους σε ξενοδοχεία καραντίνας για 10 ημέρες και επανέλεγχός τους με την παρέλευση του δεκαημέρου και λήξη της καραντίνας με την προϋπόθεση αρνητικού μοριακού ελέγχου (PCR).

Σήμερα, μάλιστα, ήρθαν πέντε Έλληνες στην χώρα μας, με πτήση από τη νότια Αφρική και ενδιάμεσο σταθμό τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα.

Τέθηκαν σε προληπτική καραντίνα σε ξενοδοχείο των νοτίων προαστίων, όπως προβλέπει το νέο πρωτόκολλο λόγω της μετάλλαξης Όμικρον που έχει προκαλέσει συναγερμό στην Ευρώπη.