Υπογεννητικότητα-Υπογονιμότητα: Ενημέρωση σε Σάμο και Φούρνους

0
783

Δράση με στόχο την ενημέρωση των κατοίκων της Σάμου και των Φούρνων Κορσεών για την αντιμετώπιση της υπογεννητικότητας και της υπογονιμότητας πραγματοποίησε το μη κερδοσκοπικό Σωματείο BELIVE την Παρασκευή 24 και το Σάββατο 25 Σεπτεμβρίου.

Οι άνθρωποι του Σωματείου έτυχαν θερμής υποδοχής από τους δημάρχους των δυο νησιών κ.κ. Γεώργιο Στάντζο και Δημήτρη Καρύδη οι οποίοι τους καλωσόρισαν στην πλατεία Δημαρχείου στην πόλη της Σάμου και στην Αίθουσα Πολιτιστικών Εκδηλώσεων του Δήμου Φούρνων – Κορσεών αντίστοιχα. Στη συνέχεια, οι δύο δήμαρχοι αναφέρθηκαν στο πρόβλημα της υπογονιμότητας και της υπογεννητικότητας, ως φαινόμενο των ημερών μας.

Η διαδικασία της εξωσωματικής γονιμοποίησης αναλύθηκε σε βάθος από τους γυναικολόγους αναπαραγωγής και ιδρυτές της BE-LIVE κ.κ. Βασίλη Κελλάρη και Χάρη Χηνιάδη, οι οποίοι μίλησαν και για τις προϋποθέσεις σχετικά με τις δωρεάν θεραπείες εξωσωματικής με την υποστήριξη του Σωματείου.

(από αριστερά προς τα δεξιά) Γυναικολόγος Αναπαραγωγής κος Χάρης Χηνιάδης (μέλος ΔΣ του μαιευτηρίου ΜΗΤΕΡΑ), Δήμαρχος Φούρνων Κορσεών κος Δημήτρης Καρύδης, Διευθυντής Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης και Ειδικών Έργων του ομίλου Eurobank κος Παναγιώτης Καρδάσης, Γυναικολόγος Αναπαραγωγής κος Βασίλης Κελλάρης (αντιπρόεδρος του μαιευτηρίου ΜΗΤΕΡΑ).

Οι θεραπείες απευθύνονται σε υπογόνιμα ζευγάρια, τα οποία, στη σημερινή κοινωνία της κρίσης και της υπογεννητικότητας, δεν έχουν την οικονομική δυνατότητα να τις υποστηρίξουν.

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο της Πρωτοβουλίας Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης της Τράπεζας Eurobank για το δημογραφικό, «ΜΠΡΟΣΤΑ για την οικογένεια», η οποία περιλαμβάνει ένα σύνολο δράσεων με κοινωνική στόχευση στα νησιά του Βορειοανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα.

Τόσο ο διευθυντής του καταστήματος της Eurobank στο Βαθύ Σάμου κ. Φίλιππος Τζερέτας, όσο και ο Διευθυντής Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης και Ειδικών Έργων του ομίλου Eurobank, κ. Παναγιώτης Καρδάσης, ο οποίος παρευρέθηκε και στις δύο εκδηλώσεις, τόνισαν την ανάγκη της ανάδειξης της σοβαρότητας του δημογραφικού ζητήματος και την από κοινού συμβολή στην αντιμετώπισή του, ως κοινό στόχο της Eurobank και του μη κερδοσκοπικού Σωματείου BE-LIVE, μέσω της εκστρατείας ενημέρωσης στα ακριτικά νησιά.
Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το ζήτημα της υπογεννητικότητας στη χώρα μας μπορείτε να επισκεφθείτε τους παρακάτω συνδέσμους: https://be-live.gr/mprosta-gia-tin-oikogeneia/  

https://www.eurobank.gr/el/lp/mprosta-gia-tin-oikogeneia