Υπογραφή μνημονίου συνεργασίας Προέδρου ΕΟΔΥ με τον Πρύτανη του Πανεπιστημίου Κρήτης

0
331

Μνημόνιο  συνεργασίας  του ΕΟΔΥ με το Πανεπιστήμιο Κρήτης για το Περιφερειακό Εργαστήριο Δημόσιας Υγείας (ΠΕΔΥ), υπέγραψαν ο Πρόεδρος του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ), Θεοκλής Ζαούτης και ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου Κρήτης, Γιώργος Κοντάκης, την περασμένη Τετάρτη στο Ηράκλειο Κρήτης. Το Μνημόνιο συνεργασίας εντάσσεται στο πλαίσιο της προσπάθειας του ΕΟΔΥ για ενίσχυση των Περιφερειακών Εργαστηρίων Δημόσιας Υγείας.

Ο κ. Ζαούτης σε δηλώσεις του επισήμανε ότι «η ενίσχυση γίνεται προσθέτοντας το Εργαστήριο Κλινικής Ιολογίας του Πανεπιστημίου Κρήτης  υπό τον κ Σουρβίνο  στο Εργαστήριο  Κλινικής Μικροβιολογίας και Μικροβιακής Παθογένεσης  της κας  Άννας Ψαρουλάκη για να έχουμε πλήρη κάλυψη», ενώ με τη σειρά του ο Πρύτανης κ. Κοντάκης ανέφερε ότι αντικείμενο του Περιφερειακού Εργαστηρίου Δημόσιας Υγείας θα αποτελούν τα επιδημιολογικά δεδομένα, οι πάσης φύσεως ιοί και τα μικρόβια, θέματα τροφίμων και Δημόσιας Υγείας εν γένει.

Ως προς τη λειτουργία, επισημάνθηκε ότι ο ΕΟΔΥ θα παρέχει τον εξοπλισμό, ενώ το κόστος λειτουργίας θα επιμεριστεί με το Πανεπιστήμιο.

Ο Πρόεδρος του ΕΟΔΥ μετέβη στη συνέχεια στα Εργαστήρια  Αναφοράς και  συνομίλησε με τους επικεφαλείς τους, ενώ λίγο αργότερα επισκέφθηκε την ΚΟΜΥ Ηρακλείου και ολοκλήρωσε το πρόγραμμά του με τη συνάντησή του,  με το Διοικητή της 7ης Υγειονομικής Περιφέρειας κ. Παπαβασιλείου.