Υπουργείο Υγείας: Δεν αποδυναμώνονται τα νοσοκομεία από μετακινήσεις γιατρών στη ΜΕΘ του «Σωτήρια».

0
298

Διευκρινίσεις για τις μετακινήσεις γιατρών στο νοσοκομείο «Σωτήρια» και τις προσλήψεις προσωπικού που έχουν γίνει ή είναι σε εξέλιξη, δίνει το υπουργείο Υγείας με αφορμή την αυριανή πανελλαδική απεργία της Ομοσπονδίας Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας.

Ειδικότερα πηγές του υπουργείου υγείας αναφέρουν ότι η μετακίνηση 16 ιατρών διαφόρων ειδικοτήτων προς το ΓΝΝΘΑ «Η Σωτηρία» για χρονικό διάστημα 3 μηνών, γίνεται με γνώμονα την κλινική τους εμπειρία σε ΜΕΘ ή ΜΑΦ. Οι συγκεκριμένοι ιατροί θα αποτελέσουν τον αρχικό πυρήνα εκπαιδευτών για τους 45 προσληφθέντες ιατρούς στη νέα ΜΕΘ του Νοσοκομείου.

Μάλιστα ο αριθμός των ιατρών που μετακινείται, ουδόλως αποδυναμώνει τις Μονάδες Προέλευσης, με βάση την καταχώρηση αριθμού ατόμων ίδιας ειδικότητας, τα οποία υπηρετούν σε αυτές.

Ενδεικτικά αναφέρουμε ότι από τους 29 αναισθησιολόγους που υπηρετούν στο ΓΝΑ «Λαϊκό», μετακινούνται οι 2. Από τους 49 Καρδιολόγους που υπηρετούν στο ΓΝΑ «Γ. Γεννηματάς», μετακινείται ο 1. Από τους 49 ιατρούς Εσωτερικής Παθολογίας που υπηρετούν στο ΓΝΑ «Κοργιαλένειο-Μπενάκειο Ε.Ε.Σ.», μετακινείται ο 1.

 Πόσες προσλήψεις έχουν γίνει και πόσες είναι σε εξέλιξη

Το υπουργείο Υγείας έχει προχωρήσει σε μόνιμες προσλήψεις ιατρών, στα Νοσοκομεία όλης της χώρας. Υπενθυμίζεται ότι ολοκληρώνεται από τα Συμβούλια Κρίσεων η διαδικασία πρόσληψης 900 μονίμων ιατρών και βρίσκονται σε εξέλιξη: Η προκήρυξη 81 θέσεων μονίμων ιατρών, εκ των οποίων οι 49 αφορούν νοσοκομεία του Ε.Σ.Υ. στη νησιωτική Ελλάδα. Η προκήρυξη 400 θέσεων μονίμων ιατρών, εκ των οποίων οι 200 θα στελεχώσουν ΜΕΘ σε όλη τη χώρα.

Από τους 200 μόνιμους ιατρούς που θα στελεχώσουν τις ΜΕΘ, οι 45 προσλαμβάνονται για τη νέα ΜΕΘ του Νοσοκομείου «Η Σωτηρία».

Όλες οι προσλήψεις θα έχουν ολοκληρωθεί εντός του Νοεμβρίου. Συνεπώς, πριν το τέλος του 2020 τα Νοσοκομεία του Ε.Σ.Υ. θα έχουν ενισχυθεί με 1.381 μόνιμους ιατρούς.

Στο Νοσοκομείο «Η Σωτηρία» έχουν προσληφθεί από τον περασμένο Μάρτιο, σε θέσεις επικουρικού προσωπικού: 40 ιατροί διαφόρων ειδικοτήτων, 226 Νοσηλευτές/-τριες (ΠΕ, ΤΕ, ΔΕ και ΥΕ Βοηθητικού προσωπικού), εκ των οποίων οι 63 απασχολούνται αποκλειστικά σε ΜΕΘ. Επίσης 16 ειδικευόμενοι Νοσηλευτές για τη λήψη ειδικότητας στην Επείγουσα/Εντατική Νοσηλευτική και 87 άτομα λοιπό επικουρικό προσωπικό.