Ατοπική Δερματίτιδα : Για έγκυρη ενημέρωση στο www.atopicderma.gr

0
110

«Τι προκαλεί την Ατοπική Δερματίτιδα;», «Τι άλλο μπορώ να κάνω για να τη διαχειρίζομαι καλύτερα;», «Πώς μπορώ να καταλάβω ποιοι είναι οι εκλυτικοί παράγοντες της πάθησής μου;». Σε αυτές και πολλές άλλες ερωτήσεις και προβληματισμούς των ασθενών που πάσχουν από Ατοπική Δερματίτιδα, βρίσκουν έγκυρες απαντήσεις οι επισκέπτες της ιστοσελίδας www.atopicderma.gr.

Η ιστοσελίδα που εγκαινίασε πρόσφατα η βιοφαρμακευτική εταιρεία Sanofi, αποτελεί μία νέα πηγή αναλυτικής πληροφόρησης για την Ατοπική Δερματίτιδα, μία χρόνια, φλεγμονώδη δερματική νόσο από την οποία πάσχουν χιλιάδες άνθρωποι στην Ελλάδα. Όπως τονίστηκε κατά τη διάρκεια Συνέντευξης Τύπου για την παρουσίαση της ιστοσελίδας, που πραγματοποιήθηκε χθες  ο κνησμός, ο πόνος και τα εξανθήματα είναι τα κύρια χαρακτηριστικά της νόσου, αλλά δυστυχώς, όχι τα μοναδικά.

Στην πραγματικότητα, είναι τα ορατά σημάδια μιας υποκείμενης φλεγμονής με αιτίες ακόμη άγνωστες.

Μερικοί από τους παράγοντες που φαίνεται να εμπλέκονται είναι ανοσολογικοί και περιβαλλοντικοί, καθώς και η γενετική προδιάθεση. Επομένως, η Ατοπική Δερματίτιδα είναι μια ανοσολογική πάθηση,  χρόνια, με εξάρσεις και υφέσεις και όχι απλά μια δερματοπάθεια, όπως μπορεί να θεωρείται.

Για αυτό και το βασικό μήνυμα της ιστοσελίδας www.atopicderma.gr είναι: η κατανόηση της υποκείμενης φλεγμονής είναι απαραίτητη για την αποτελεσματική αντιμετώπιση της νόσου. Στο πλαίσιο αυτό, κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης προβλήθηκε ένα σύντομο video με τίτλο «Οι μεγάλες αλήθειες κρύβονται κάτω από την επιφάνεια. Έτσι και εδώ, το μυστικό… κρύβεται από κάτω», στο οποίο η γνωστή ηθοποιός Ντορέττα Παπαδημητρίου παρουσιάζει την αιτιολογία και την πολύπλευρη επίπτωση της μέτριας έως σοβαρής Ατοπικής Δερματίτιδας στην καθημερινότητα των ασθενών.

Atopicderma.gr: Η ιστοσελίδα που ενδιαφέρει κάθε ασθενή με Ατοπική Δερματίτιδα

Η ιστοσελίδα www.atopicderma.gr απευθύνεται στους ανθρώπους που πάσχουν από Ατοπική Δερματίτιδα με σκοπό να τους βοηθήσει να κατανοήσουν καλύτερα την πάθησή τους και να αναλάβουν ενεργό ρόλο στην αποτελεσματική διαχείρισή της – πάντα σε συνεργασία με τον ειδικό ιατρό.

Η καλή επικοινωνία και η συνεργασία ανάμεσα στον ασθενή και τον θεράποντα ιατρό βοηθά τον ασθενή να αναλάβει ενεργό ρόλο στη διαχείριση της πάθησης, καθώς συμβάλλει στον σχεδιασμό ενός εξατομικευμένου θεραπευτικού προγράμματος και κατ’ επέκταση, σε καλύτερα θεραπευτικά αποτελέσματα. Για αυτόν το λόγο, ένα σημαντικό μέρος του περιεχομένου της ιστοσελίδας είναι αφιερωμένο στην παροχή συμβουλών και χρήσιμων εργαλείων προς τους ασθενείς ώστε να είναι σωστά προετοιμασμένοι για την επίσκεψη στον ιατρό τους.

«Η ιστοσελίδα www.atopicderma.gr έχει σχεδιαστεί για τους ασθενείς με Ατοπική Δερματίτιδα, με σκοπό να τους βοηθήσει να κατανοήσουν καλύτερα την πάθησή τους για να μπορέσουν να την αντιμετωπίσουν αποτελεσματικά. Η κατάλληλη  ενημέρωση και υποστήριξη είναι ακριβώς αυτό που χρειάζονται οι ασθενείς στην Ελλάδα σήμερα και είμαστε υπερήφανοι που με τη συγκεκριμένη ιστοσελίδα συνεισφέρουμε στην ικανοποίηση αυτής της ανάγκης» δήλωσε ο LionelPicard, General Manager Sanofi Genzyme, Greece&Cyprus.